Pages

Selasa, 27 Disember 2011

Tutti Fruity Cake (cheesy) - 29th Anniversary Acik Erna


Assalamualaikum wbt......

Lama tak bersiaran...almaklum ucu sibuk sesangat, dari badan terus ke otak sengal memanjang hihi...
Hari ni pun ucu tak boleh nak mengomel panjang2 sebab penat dari semalam tak hilang2 lagi. Nak dijadikan cerita, semalam ucu pegi rumah  acik erna sayang nak hantar kek tutti fruity ni lah kat seremban nun tapi tuan rumah x de, dia pergi Ipoh ada kenduri kahwin, jadi ucu pun patah balik lah ke Meru.. 


Jadi hari ni  pagi2 lagi dah stanby  isi minyak penuh2 kat tank  ucu pecut bawa 140km/jam pegi dapur acik erna, hantar cake ni...

Harap2 acik erna berbesar hati menerimanya (hanya dialam maya) walaupun acik semalam dah kenyang makan adap2 kat Ipoh.....hihihi..



Bagai  strawberi dibelah dua...acik ni comel sangat... (pepatah baru ni..)

Ucu doakan Semoga kebahagian, ketenangan, keceriaan,keberkatan serta  keimanan senantiasa mengiringi keluarga acik dan semoga jodoh acik berkekalan hingga ke akhir hayat...Amin Ya Rabbal Alamin...


InsyaAllah, nanti ucu bagi resipinya ye..hari ni x sempat nk tulis...



Terima kasih pada kawan2, adik2, abang2, kakak2  yang sudi menjenguk blog ucu...InsyaAllah nanti ucu cuma2 intai dapur kawan2 ye..masak sedap2 tau...ucu hari ni malas nak masak, ucu nak tumpang semangkuk je..(tak banyak kan)

Okey..by..by..
Wassalam.......








24 ulasan:

syiela berkata...

sedapnya kek tu.. memeleh! syiela tengok

Razif Mokji berkata...

beres ucu... banjar ke sory ye... terjawa plak, besa ngan wak osman cakap jawa je

Acik Erna berkata...

Ucu..Ribuan..Jutaan terima kasih..terharu acik..tak sangka..pandai ucu buat..kalau la ucu datang betul2 kerumah acik..lagi best kan..terimakasih sekali lagi ucu..

umiyumi berkata...

Best la tengok kek2 ucu ni bila la bole merasa ni hehehe

Liza berkata...

salam ucu...bestnya tgk kek ucu, tergoda sudah....hihihihi
nnt jgn lupa bg resepi yer ucu...thnx

cik cek berkata...

Telan2 air liur akak tgk gambo...mois je rupa kek ni ucu...tak nak ke anto2 dapo kak cek...dah p somban ...dokek yo tu...:)

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Assalam ucu...igtkan betul2 le dtg somban bw kek rupanya dlm alam maya jee kalau betul2 tapi acik tak do umah bw je kek tu ke senawang leh kita kendurikan drpd biarkan kek tu cairkan....hehe..

IXORAROXI berkata...

Salam UCU,aduhyaiii cantiknya, mesti sedap kek tu

aZuMaya berkata...

aduhai....mmg marvelous tgk kek nie

kasihredha berkata...

bagai strawberry dibelah dua..kak erna memang cun kan.

rahel berkata...

waduh..ngences lagi..fengsan gue tengok kek ni..ada buah2annya..yummy yummy..ada stroberi dibelah dua gak ek..hihihi..lucu la..

Ucu Faridah berkata...

@syiela
meleleh vs ngences ye sheila..

Ucu Faridah berkata...

@Razif Mokji
banjar ke, jawa ke, melayu ke, bugis ke...yg penting mata hitam..betul tak razif..?

Ucu Faridah berkata...

@Acik Erna
sama2 acik...biarpun jauh berbatu2, tapi dekat dihati...

Ucu Faridah berkata...

@umiyumi
itu kt gambar je umi,gempak bagai nak rak.. rasa betul tentu lagi..hehehe...

Ucu Faridah berkata...

@Liza
ucu ingat dlm minggu2 depan kot baru resipi sampai sbb minggu ni ucu terbusy sgt2...sabar ye liza..

Ucu Faridah berkata...

@cik cek
hihihi..ucu ni lurus bendul..kt kepala otak ingat dapur acik erna je..sok2 ucu pg rmh c.cek pulak ye bw kek gedabak...ikut giliran....

Ucu Faridah berkata...

@CT NoArIzAh ArIs
kesian izah..nanti bila2 kita kenduri kt dapur izah pulak ye..bagi tahu je bila ada birthday, anniversari blog @ p'kahwinan nanti senang ucu datang bawak bunga manggar cucuk dgn betik muda....hihihi...

Ucu Faridah berkata...

@IXORAROXI
mmg sedap bagi yg suka mkn cheese...(sbb layer dia ucu bubuh cheese kt luar salut f/cream) ucu dgn ank perempuan habiskan dlm 1 hari jer...itu pasal badan ni mcam minta ganti baju baru je..overweight..hihihi..

Ucu Faridah berkata...

@aZuMaya
memang marvelous..tapi kena hati2 sbb takut2 spring penimbang tu tertanggal pulak...hahaha..

Ucu Faridah berkata...

@kasihredha
betul tu k.kasih..agak2 masa acik erna ni anak dara mesti jadi rebutan ni...tengoklah skrang ni pun masih lagi mainten cantikkkkkkk...

ampun ye acik, ucu termengumpat kejelitaan acik...halalkan ye...

Ucu Faridah berkata...

@rahel
dah berumur2 ni sesuailah dipanggil strawberi...strawberi kn mengancam jiwa...hihihi..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

issyyy lawa sungguh kek akak ni
sure rasa pow malatop gituew

Masya berkata...

sedapppnya lah kalau dapat merasakan...

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...