Pages

Khamis, 15 Disember 2011

RVC N BUTTER CAKE - HARITH BIRTHDAY'S



Assalamualaikum wbt.....
Salam  19 Muharam 1433...

Hari ni ucu tak boleh nak buat entry panjang lebar..sebab ada homework banyak...IAITU...ucu nak  terjah kesemua dapur blogger yang bagi komen pasal kerang ucu semalam (yg x komen pun ucu datang jugak, jgn marah tau)....jeng..jeng..ucu bawa sekali tupperware  dan periuk belanga termasuk dapur gas biar senang nak panaskan lagi sekali lauk-pauk tu (andai ada yg sudi nk bagi la ye...) Dan tidak dilupa, kalau larat lagi..ucu akan bawa oven sekali....tungggguuuuuuu...

- ayat-ayat diatas hanyalah sebagai simbolik bahawa kita ni sebenarnya mempunyai konsep kejiranan (dialam maya) yang harmoni, sejahtera, damai, bahagia dan  penuh dengan gurau senda...andai ada yang tidak berpuashati..ucu x boleh nk kata apa...itu hak masing-masing...betul tak..?


Okeylah ye ...ini pulak kisah birthday cake yang diorder dari Pn Farah (Kota Damansara). Pada asalnya si anak inginkan  kartun Ben 10 (toys) tapi disebabkan sekarang ni Ben 10 dah kureng sambutan maka koleksi (toys) susah nk dapat yang menarik...sbb dia x nak adible image. 
ucu offer karektor angry bird, si pemotong kek tu tak nak..dan akhirnya  dapat jugak ucu  tunaikan hajat dia ....CARS yang mcm filem hollywood tu..


Ini pulak RVC  bonda Harith (Farah) punya, untuk makan-makan katanya....menurut Farah dia memang suka makan kek sehingga boleh dikatakan sanggup ke kedai kek setiap hari. Dan apabila rvc ni sudah dimakan oleh empunya badan  maka ucu pun menerima sms yang memang membuatkan ucu senyum sampai ke telinga hari tu...(tak perlulah ucu copy n paste ayat -ayat tu  ye..biarlah rahsia antara ucu n farah...)




 InsyaAllah, suatu hari nanti ucu titipkan juga resipi rvc  yg selalu ucu buat bila ada tempahan....(tapi rasanya semua resipi sama kot..)


 Seram jugak kalau ditenung lama-lama mata cars ni..rasa semacam jer... 


Nehhh.....ucu dah nak start enjin nak pegi ke dapur kawan2 semua....tunggu tau..masak sedap2 ye...

Ucu jalan dulu...by..by...

Wassalam...





24 ulasan:

Kakzakie berkata...

Maaflah Ucu kalau masuk rumah kakak tak ada hidangan sesedap ucu bakery...

rahel berkata...

haiyaaa...banyak hidangan sedap wo..tengok kek tu ada kete kecik..comel..hehe..

Liza berkata...

salam ucu....senyummmm xperlu kata apa2....hihihhi

Amie berkata...

Uwaaaaa....Ucu.... Kak Amie nak kerang rebus dari Pantai Remis punya, kalau tak pun yang dari pantai Jeram, tak mau kerang dari tempat lain... he he hehe ngada2nya orang nih ye....

Mieza berkata...

ucu..mieza jeles bila tgk ucu deco kek..cantik2 semuanya...mieza nak belajar la dgn ucu..sukerrr sgt kek yg ada keta tu..anak mieza umar mesti suka :)

Acik Erna berkata...

ucu..cantik betul..ucu memang pandai buat..ucu dah boleh bukak kedi dah ucu..lagi ramai orang tempah nanti..acik ni jauh je..kalau dekat..tak yah susah2 dah nak buat2 kek ni.

Antan Bertingkah berkata...

Cantiknya kek Ucu, kalau dtg rumah kita, kita tak de tau hari ni.....

Paty's Kitchen - Cook with passion. berkata...

CUKANYA tenguk sentuhan tangan Ucu...boleh kita tumpang belajar ya.

[PCL] berkata...

Salam..Ucu, nak kek jgk..

miloais milo berkata...

wahhhhhhhh!~ lightning mc queen!
konpem peminat ceita the cars ni!

Ida,Japan berkata...

slm ucu..ku terpegun dgn kek keta itu..cantikkkknyerrrr

Ketuhar Panas Yatie berkata...

Salam Ucu ,
Patutlah balik dari sekolah semalam tengok banyak barang kat daput Yatie.Rupanya Ucu yang bawak. Apa pun t.kasih datang ke rumah. Walaupun emaknya takde, anak-anak + anak sedara ramai kat rumah.

Ucu Faridah berkata...

@Kakzakie
tak de hidangan pn x pe..janji baju sekolah tu muat utk anis (puteriku) pakai pun jadilah...:)

Ucu Faridah berkata...

@rahel
nak bagi x boleh sbb org punya...bagi cuci mata je lah yer...:)

Ucu Faridah berkata...

@Liza
kalau senyum penuh makna mcm mn pulak...

Ucu Faridah berkata...

@Amie
manjanya permintaan....neh nanti ucu belikan kerang kering je senang blh dibawa kemana2..

Ucu Faridah berkata...

@Mieza
kadang2 idea tu dpt, jd senang nk buat...tp bila langsung xde idea fening kepala jugak...

Ucu Faridah berkata...

@Acik Erna
Insyaallah niat tu mmg kearah tu..acik doakan ye..almaklumlah org melayu ni kalau berniaga banyak sesangat dugaan...

Ucu Faridah berkata...

@Antan Bertingkah
lama tau ucu tunggu dpn pagar...rupe2nya rehatkan badan sbb penat buat 2 biji kek...

Ucu Faridah berkata...

@Paty's Kitchen - Cook with passion.
ucu ni budak baru pandai bertaktih..belum lagi pandai berjalan betul....tapi kalau nak c n p sila lah...

Ucu Faridah berkata...

@[PCL]
nanti bila birthday PM ucu ye..ucu buatkan kereta sorong nk?

Ucu Faridah berkata...

@Ida,Japan
mualaikumussalam...
terima kasih ida..ida punya deco pun cantik n menarik lagi dari ucu punya...

Ucu Faridah berkata...

@Ketuhar Panas Yatie
cuti sekolah lah katakan..mesti kena masak banyak ni sebelum pegi sekolah kan...

umiyumi berkata...

Salam Ucu, kereta tu boleh makan tak? :)

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...