Pages

Khamis, 26 Januari 2012

UCU BAKERY D MAJALAH RASA



Assalamualaikum wbt............

Sebelum ni ucu pernah keluarkan entry (2011) yang menggembirakan sangat2 sanubari ini , tapi ucu tidak pula menceritakan kisah itu dengan lebih lanjut. Dan inilah kisahnya....

Berbunga sungguh hati ucu dikala wartawan Cik Siti meng'interview' berkaitan masakan... seperti pepohon kemboja di lamanku yang telah menghasilkan bunga yang begitu mengasyikkan disulami bau-bauan dikala malam menjelma.....(eehhh takut...mcm kat k**** jer..), potong stim betul lah ....baru nk berpuisi bagai dah ke laut bunyinya..hahaha... 



Oklah diringkaskan cerita......pada Disember 2011 lalu...Cik Siti dari majalah Rasa ada call berkaitan masakan@resipi  melalui internet atau lebih senang dipanggil FB (wajah buku).
Pada mulanya, Cik. Siti berkenan dengan masakan ucu, Kueh Teow Kerang, katanya gambar yang ucu ambik cantik dan menarik untuk dimuatkan dimajalah terbitan Karangkraf....
Tapi ucu rasa tidak lah secantik gambar dari blogger2  yang gambar2 nya memang menggegarkan jiwa dan selalu dah masuk majalah.....
yang setia dengan ucu hanyalah camera jenama 'KOKEK' tanpa DSLR ...
harap2 camera  brand 'K' ni sangguplah berkhidmat lama dgn ucu....


Entah macam mana sembang punya sembang..cungkil punya cungkil..akhirnya terkeluarlah pulak cerita pasal business sampingan @part time kt internet melalui blog dan FB
Diakhir perbualan dia kata nak mengiklankan business ucu ni..dan inilah hasil dari di 'interview'.....UCU BAKERY telah diiklankan dimajalah RASA untuk keluaran Bulan FEB 2012.


Terima kasih yang tidak terhingga ucu pada Wartawan Cik Siti yang sanggup menghubungi semula keesokkan harinya, maklumlah masa dia call (hari pertama) ucu tengah breakfast dan ada rasa dap..dup..dap..jantung ni, jadi mengelabah gaban lah sikit...hahaha...(kalau diingat lawak betul masa tu..) 




Inilah serba sedikit maklumat tentang ucubakery...kalau nak lebih kena call lah ye...


Akhir kalam ucu nak ucapkan terima kasih juga pada  ana cayang, liemaopurut yang terlebih dulu dari tuan badan membuat entry berkenaan ucubakery ni...dan pada ida, japan...yg sentiasa mendoakan kejayaan business kecil2an ucu ni dan pada kawan2 dialam maya (blogger) mahupun dialam nyata..(depan mata jah... ROS dan ITA) yg setia memberi sokongan, komen, teguran, amat2 ucu hargai....hanya ALLAH SWT jua yang membalas jasa kalian...dan andainya banyak bicara ucu  tidak menyenangkan ucu pohon maaf...sayang semua...muah..muah...

Wassalam......



pssttt............
yg sebenarnya ucu ni x pandai menyusun ayat...biasalah  kerja kontraktor....jadi idea ni keras sikit macam batu n simen, tu  susah nak bermadah pujangga...hahaha....












49 ulasan:

Kamalia berkata...

Alhamdulillah tahniah ucu..sangat berbangga seorg lagi kawan yang disunting oleh majalah..
Tahniah sekali lagi dan moga terus sukses ye kak..:)

eeiyss berkata...

wah...bestnyer.. eeiyss folo belog ni di 868 kalau xsilap (punya malas nak cek bebetui nombor pendataran ahli folowerz...hohoho)

CitarasaKu berkata...

Tahniah...semuga awak berjaya dan maju selangkah hadapan .Amin

aiNaSha berkata...

wah..tahniah..sudah glamer..x menang tangan la pasni..kena bukak kedai betul2..hehe

liemaopurut a.k.a ana berkata...

pheeeewit......secara rasminya ucu dah wat announcement hehehhe..
insyaallah lepas ni biz ucu akan sentiasa mendapat sambutan dan rezeki yang masuk tak putus2...amin.

Adnazthie berkata...

Tahniah..dah tengok N3 ni kt majalah tu. Semoga SUKSES

Kakzakie berkata...

Wah... semakin menjadilah buzz ucu nampak gayanya selepas ini ye. Tahniah dari kakak Ucu:)

aku budak klang berkata...

aik jadi org femes rupanya.. hehehe...semoga bisnes Ucu berjaya dan bertambah maju...amin

rahel berkata...

Tahniah Ucu..selamat maju jaya...nanti nak cari majalah rasa..

khairiah khaizu berkata...

tahniah ucu

Sally Rashid berkata...

tengah membaca RASA Feb 2012..tahniah ucu

miloais milo berkata...

tahniah ucu!
jap lagi nak pi beli lah majalah RASA!

Mamasya berkata...

Tahniah Ucu....ucu bakery muncul di majalah Rasa...moga terus maju!

Wanieyra berkata...

Tahniah ye

izahdaut berkata...

tahniah buat ucu.. satu semngat untuk terus maju. smoga terus berjaya dan bisnes terus berkembang buat ucu n family

rATu kEBaYA berkata...

tahniah ucu... wah.. dah masuk majalah.. moga lepas ni bertambah2lah bisnes ni nanti.

dZana berkata...

tahniah ucu.. smga ucu terus suksess..

Masya berkata...

tahniah ucu atas kejayaan dan pencapaian ini ditahun baru 2012, satu permulaan yg baik.. tahniah yer...

Wan Anita berkata...

Tahniah buat ucu....semoga terus success :)

EmbunRosaliza berkata...

Assalam ucu, tahniah ya, semoga ucu bakery semakin sukses ya

aJa berkata...

wahhh...tahniah ya...

:)

Cheq Sue berkata...

tahniah buat ucu...moga2 lepas ni bisness ucu akan lebih sukses adanya... :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

congrats akak dah masuk majalah pun...bangga sangat ramai blogger masakan dah blh masuk majalah @_@

mawar merah berkata...

tahniah..tahniah..tumpang gembira.

mokwo® berkata...

salam ucu....setinggi2 tahniah dari mokwo...moga perniagaan lebih berkembang maju...kalau ada usaha dan tawakkal , pasti datang nya rezki!

Qasey Honey berkata...

asslm kak...
tahniah..sya tumpang gembira...Ucu Bakery masuk majalah...semakin ramai nmpknya blogger masakan masuk majalah...lepas ni giliran spe lak yea..

Shiela berkata...

Assalam.. Tahniah Ucu.. saya tumpang gembira juga.. :)

Acik Erna berkata...

Ucu..tahniah..tahniah..tahniah..acik tak tau pulak ucu ada fb bisnes ni..yang acik tau..bloq aje..yang ucu tunjukkan gambar2 kek yang orang tempah ngan ucu.

Mama2Q berkata...

wah..ucu tahniah yer...moga terus maju

azrizal berkata...

tahniah..kami doakan agar ucu bakery sentiasa success...kek2nya mmg sdp..

azrizal berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
azrizal berkata...

tahniah..kami doakan agar ucu bakery sentiasa success...kek2nya mmg sdp..

AZLITA AZIZ berkata...

Salam Ucu
Tahniah juga dari ita di Masam Manis
Semoga Ucu terus melangkah maju dan bertambah murah rezeki :-)

kasihredha berkata...

tahniah ucu...tumpang gembira :)

Antan Bertingkah berkata...

Tahniah Ucu... semoga terus sukses..

MeknaBlog berkata...

salam...tahniah ucu...semoga ucu terusberjaya

MulutPayau berkata...

Tahniah Ucu....semoga terus maju...

umiyumi berkata...

woww tahniah Ucu! umi pun dah lama tak beli majalah rasa. kalau tak, mmg tiap2 bulan beli. rasa dan saji.. glamer lah Ucu :D

zanafahmi berkata...

tahniah ucu, kita lewat skit wish...ketinggalan keretapi. nanti zana nak cari majalah rasa bln feb. selalu gak beli....

E-na Lovely Kitchen berkata...

Assalamualaikum ucu...
tahniah, tahniah, tahniah dari e-na...moga ucu terus suksess dan murah rezki...lama e-na cuti berblog x tau citer kekwn...tumpang gembira utk akak...:))

Ida,Japan berkata...

emmm.dh kuar pun entry ucu pasal ni...'Tahniah'sekali lg dari ida yer..uikkss nama ida pun kuar dlm n3 ucu ni..terharu la pulak..mekasih ucu...keep up more & more yer ucu..

eita berkata...

waaa...bestnya akak...glamer lah lepas ni kan...
apa2 pun tahniah kak..bukan senang nak masuk majalah tu....

mamanajmi berkata...

Tahniah Ucu ...moga terus sukses!

quinnie berkata...

tahniah kak..moga business akak berkembang maju..:)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

wah kak..tahniah!!!

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam Ucu..TAHNIAH..sonok baca sorang demi seorang kawan blogger masuk majalah :D

QasehnyaRania berkata...

tahniah ucu..mudah2an lepas makin murah rezeki..amin

Mama Eiza berkata...

Assalammualaikum...
Tahniah ucu semoga terus berjaya pd masa yg akan datang...<3

Mama Eiza berkata...

Assalammualaikum...
Tahniah ucu semoga terus berjaya pd masa yg akan datang...<3

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...