Pages

Isnin, 9 Januari 2012

Kenangan diawal tahun...



Assalamualaikum wbt..........

Tak tau nak mula dari mana nak buat ayat ..(malu lah pulak nak mengayat ceh wah..) maklumlah dah lama menyepikan diri, rasa macam kekok jer jemari halus ni..hihihi..rasa lebih kurang 5 hari jugaklah tak berentry n menjenguk kawan2 semua kan.

eh..eh.. sebelum tertaip panjang lebar ni..ucu nak tanya..sihat2 ke semua kawan2...? 

Okeylah kat sini ucu nak kisahkan 2 cerita yang memenatkan tapi menyumbirakan jiwa raga dan lagi satu memeranjatkan jiwa raga jugak...sampai nak jatuh jantung dibuatnya..

Sebelum tu kita cuci mata dulu  dengan  carrot cake  yang takde batas n tak terbela ni ye......



Pada hari khamis lepas ucu mendapat tempahan apam polkadot 2400 biji..(alhamdulilah..) dari tempat kerja Paksu untuk hi tea. Penat tak boleh nk ceritalah sebab staf tegar semua pegi sekolah..jadi tinggallah ucu n Pak su aje..Ini kisah yang menyumbirakan poket ucu.....$$$$$$..hihihi...(sori terlebih over la pulak..).



Dan yg ini pulak kisah ke 2, yang betul2 membuatkan ucu n pak su terperanjat beruk, terkezut badak.....(agak2 macam lah ye rupe beruk dgn badak tu kalau terperanjat...)

Al kisahnya...lepas penat seharian  meng'polkadot' (rehat kejap) ucu on lah laptop ..tiba2 ... YOUR BLOG HAS BEEN REMOVED N DISABLE... , (lebih kurang mcm tu lah bunyi ayat tu) masa tu terus teringat K. Ita, masam manis pernah jadi mcm ni...
memang rasa macam nak jatuh jantung jam2 tu jugak...kalau ucu ada sakit jantung mau  'selamat jalan romeo' dibuatnya....

Mengelabah katak lah jugak sekejap....ucu panggil pak su..maka bermulalah episod pedih ulu hati, tak senang duduk dan berbagai2 lagi bayangan yang mengerikan kami...
Nak tau apa ucu buat masa tu......ucu tarik nafas dalam2 pastu hembus pelan2 dan kemudian fokuskan dulu tempahan.


Apabila semua tempahan dah siap dengan jayanya.....Ucu on laptop slow2 (dgn debaran ni..) bukak tenet n refer kat google macam mana boleh tetiba blog hilang...
kami pun mulalah mengodek2 tenet...akhirnya blog kami kembali semula kepangkuan (setelah hilang lebih kurang 2 jam lebih)... syukur alhamdulilah...
kalau dikenang2kan balik masa tu ...eiiii ngeri...sedih ooooo  ...umpama mimpi dalam mimpi macam lagu  kumpulan damasutra tu ..


Ini pesanan ikhlas dari sanubari ucu....
andai berlaku perkara mcm ni pada kawan2 ye..jgn terlalu panik atau memandai2 tekan2 itu ini kt keyboard@tenet...kawan2 cuma perlu baca arahan kt bawah ayat YOUR BLOG HAS BEEN REMOVED N DISABLE.. tu , baca dengan teliti, fahamkan betul2  setiap keterangan yang diberikan dan ikut semua arahan dan akhir sekali akan berderinglah h/phone memberikan no. pin @ paswood dari pihak google. Jangan sesekali melatah,  takut2 nanti hilang terus blog kesayangan kita ni.



Okeylah ...kek ni pun dah siap masuk kotak tinggal nak pos aje...sapa2 yang rasa2 nak minum petang sambil bersantai2 depan pantai  ambiklah  kek ni, ucu bagi ikhlas...dan ucu tolong makankan sekali...hihii..(oh kejam nye ko ucu faridah..!)

Nak resipi next time pulak ye, sebab hari ni ucu cuma nak tayang gambor dan kisah blog hilang saja...




By..by...sayang semua...wassalam




p/s - baru perasan.. ucu banyak menggunakan nama hayawan petang ni....ampun ya ibu2..bapak2..sekelian...





23 ulasan:

LydSunshine berkata...

Feveret saya carrot cake ni. Cream cheese tu yg paling saya suka.

Saya pun pernah jadi camtu Ucu. Dan saya pun biar kejap blog tu. Dah lama baru buka balik. Baru ok.

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam Ucuuuuuuuuuuuuuuuu.Lamanya menyepi yer.selamat tahun baru 2012!.Semoga ditahun baru nanti semuanya 'manisssss' cam kek karot ucu tuh!hihi
Seram gak dgr citer ucu..jgn la blog atie ilang lak..sayangggg sgttttt!!

ady berkata...

as-salam ucu
npk gebu kek carrot tu Ucu.. mesti sedapkan Ucu..pernah juga Ady kena macam Ucu BLOG HILANG..TAPI Ady hanya "REFRESH" BERAPA KALI..

miloais milo berkata...

setiap kali masuk blog ucu
iols memang akan kelaparan...

sedapnya kek tu ucu!

rahel berkata...

Amboiiii...mengayat sambil menggoda la tu...

Amie berkata...

Selamat muncul kembali Ucu cayangg... wah banyak $$$$ ye..bolehlah belanja kak Amie.
Sesungguhnya tidak lama dahulu (beberapa bulan lepas) Kak Amie pun kena gitu juga, tapi masa tu buka dalam bilik di sekolah, tak rasa terkejut tapi tertanya-tanya dalam hati...kenapa dan mengapa?

Masa rehat sempat panggil anak di kelas, minta tolong tengok.... he he hehhh anak kata tak apa-apa tu, lepas tu buatlah seperti yang Ucu kata tu, dapat balasan dan blog pun muncul semula!

Lepas tu jarang buka di sekolah, takut ganggu perasaan kalau berlaku perkara di luar jangka, kang tak masuk kelas...naye

Liza berkata...

salam ucu....eekkk alhamdulillah dah kenyang mkn carrot cake...hihihi, tq ucu...mmmmuaaahhhh

izahdaut berkata...

ucu..semuga terus dimurahkan rezeki dlm berbisnes.. saya pun pernah jadi gitu jugak. tapi dah lama la.2 minggu gak tak leh masuk. lama2 baru ok.tapi skrg dah ada cara nak betulkan blog kan.dulu2 tak reti pun

nuwairani ismail berkata...

wah! ucu dpt durian runtuh nampaknya! boleh mintak ucu belanja kek karot sepotong ni...

kasihredha berkata...

akak pun pernah hilang...panicccc..sedih...terduduk.
Tp Alhamdulillah jumpa lagi
bestnya kek tu

mama sara nur berkata...

sgt gemar pada kek ini he he pos sini ye Ucu...
wow masyukkkk $$$$ bisnes Ucu Alhamdulillah

♥MAMASYAZA♥ berkata...

makk aihhh sedapnye tgk carrot cake ni tapi belom penah cuba buat. kena cuba la lepas ni

Ucu Faridah berkata...

@LydSunshine
macam main silap mata pulak kan ...sekejap ada sekejap x de...mcm2..

Ucu Faridah berkata...

@♥♥azatiesayang ♥♥
selamat tahun baru juga utk atie...kalau blog atie hilang jgn takut2..ikut je petua tu..

Ucu Faridah berkata...

@ady
k/carrot ni mmg gebu sebab ucu x letak nenas takut nanti ter'moist' lah pulak...

Ucu Faridah berkata...

@miloais milo
nk buat pengakuan ni oils..sebenarnya ucu sorang je yg habiskan kek ni..dlm masa 2 hari setengah...sebab tu badan ni mcm susah je nak dibawak ke hulu..ke hilir...hehehe..

Ucu Faridah berkata...

@rahel
terguda ke yang....

Ucu Faridah berkata...

@Amie
kalau terbuka blog jd mcm tu lagi kt sekolah agak2nye lah...akak boleh jadi tarzan tak...hahaha..

Ucu Faridah berkata...

@Liza
sama-sama yang...kenyang ke..sorilah tak sempat nak buatkan air...minum air liur ajelah ye...kah..kah..

Ucu Faridah berkata...

@izahdaut
oh..rupanya ramai kawan2 kita dah terkena ...jadi lepas ni kita dah jadi ala-ala genius lah jugak kan izah..

Ucu Faridah berkata...

@nuwairani ismail
eye lah nani...lain kali kalau blk semenanjung tu..singgah dulu airport subang..boleh makan2 kek sambil tu tolong2 buat pokaldot...mcm 2 in 1,
ni main terus je ke k.bahru...hihihi...

Ucu Faridah berkata...

@mama sara nur
kotak dah tersedia nk pos...tpi bila smpai pose office lupa lah pulak nak tulis alamat mama sara...alamatnya masuk ke mulut ucu je lah....erkkk..alhamdulillah, tersendawa lah pulak..

Ucu Faridah berkata...

@♥MAMASYAZA♥
kena cuba buat..ada 2 versi, satu yg moist@lembap dan satu lagi yg ringan..kalau nk gebu jgn bubuh nenes..

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...