Pages

Jumaat, 20 Januari 2012

Cekodok pisang jer @ jemput2..minum petang



Assalamualaikum wbt.........

eeiihh...tak sabar nak tunggu esok....iyelah kan dah petang Jumaat ni..jadi mesti lah tunggu esok pulak. Bukan ada ape2 yang special pon..cumanya esok sabtu hari wajib mendobi, mengemop lantai melipat kain yg berbakul2, itu aje ..... 

Insyaallah, bila semua dah beres petang (sabtu) baru balik kampung,  ada buat makan2@BBQ kat rumah abang......
mcm selalu menu wajip dibawak, perut kosong lah kan..apalagiiii...hahaha...(bertuah punya adik)



Cerita pasal perut kosong pulak....ini ucu ada buatkan cekodok pisang..kalau nak sedap lagi ayu  bunyinya org panggil kuih jemput2...
Pisang ni jiran sebelah yang bagi. Terima kasih K.Lily..... kalau ada ape2 lagi hulur2lah ye..ucu tak kisah, kalau dapat yang dah siap masak lagilah dialu-alukan, kurang besen kecik besen besar  ucu hulurkan...hahahaha...

Cer tenung cekodok ni...
tapi kalau setakat cekodok tu dek non...tak payah lah sampai terliur2 ye tak..? bukannya ada cheese pon nak terliur2...




Mood Chinese New Year ( huanggg..nk balik kpg nak raya...) yang buatkan ucu  malas nak tulis resipinya..lagipun rasanya semua orang dah tahu bahan2 n caranya kan....jadi kita pakat tengok gambar je lah ye...




Jemput minum petang ye kengkawan....

Okeylah ucu nk pegi siap2 ni ....nak bereskan keroje yg berlambak kt atas meja ni...
sampai jumpa lagiiiii...daa....(mcm ayat Indon jah...)


wassalam......



20 ulasan:

Kamalia berkata...

Ucu..saya terliurla sbb saya suka cekodok pisang..kalau orang lain yang buatkan mesti sedap punya.takyah jemput pun saya dah makan dulu..ekeke,tak malukan.;p

aku budak klang berkata...

mmg la tak terliur Ucu oiii...masalahnya sekrg tengah lapar....tiba2 bau tu sampai kat Klang ni ha...waduh2

miloais milo berkata...

cekodok pun - rezeki juga....
sedap ye - kalo makan yg panas - minum plak kopi-o kaw!
perghhhhhh!~

izahdaut berkata...

ucu.. kalau cekodok pun bila ditenung2 pun terliur jugak, tak yah chese2 pun, ehe. selamat bercuti n balik kampung

Nieza berkata...

sedapnya cekodok pisang..my fav ni ucu.rasa nk capai jer kat screen ni..ehehe happy weekend yer ucu:)

Acik Erna berkata...

ucu..cekodok la boleh buat orang terliur ucu..nak2 pulak masa hujan2 ni..makan cekodok panas2

mama sara nur berkata...

Ucuu he he
samalah ni kita tgh makan cekodok pisang gak sedap petang2 kan..

Amie berkata...

Ucu,
tinggalkan sikit cekodok tu ye...kak Amie pun nak jugak!
moga esok Ucu gembira, esok kak Amie kena datang sekolah, cuti raya Cina pun datang jugak, kerja2 pengurusan & pentadbiran sudah menunggu....

Mamasya berkata...

Aslmkum Ucu.berkenan nengok bunga kat set teko Ucu tu....hi..hi. cekodok pisangpun berkenan juga.
slmt balik kg dan slmt berbbq...tentu meriah ramai2!

kasihredha berkata...

tak nak cekodok...nak teko tu boleh?

deno berkata...

wahhh.... terlir deno tengok.... petang2 mcm nie mesti seronok makan ngan famili kan ucu... eh lupa pulak, deno folow blog ucu yang best nie..... heee :)

rahel berkata...

Ucu,nak jugak cekodok pisang..sedap tu cicah ngan mayonis...

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

pergh cecah plak sambal sardin atau sambal ikan blis..terbaik!

mamanajmi berkata...

sedapnye ucu cekodok tu...mmg favourite anak2 nih, dah lama tak buat!

Michelle berkata...

UTAH got a COLORADO U with IRENE and that's with JEB boy and RICK.
It's also with MARY PAT and that means all that
" GEDIANNE" Is getting recorded with LA CATES.
CULTR.
She 's talking about DEMETE- VIANDE- COWSCULA- MOOMEN.
SOMATIDS is too.
And that's a KILLA WATT with DONSUPPE and ASOCHER.

Mama2Q berkata...

lor..nak jugak resepinya!

IXORAROXI berkata...

Salam Ucu, moga sihat selalu ya...cekodok ni favourite abang saya, hari2 breakfast cekodok pisang pun dia ok je!

Terbang Bersamaku berkata...

cekodok pisang my fav. mmg sedap mkn petang2 sambiltgok tV...ehehehe..nk cikit boleh..?

MulutPayau berkata...

terliur tengok....makan panas2..mmng sedap..!!!!

umiyumi berkata...

sedapnya cekodok.. nak beli pisang lah malam ni. tp skrg pisang satu kg RM10+ camtu.. isk cantik pulak tgk cawan dan teko tu.. ni english tea time versi msia lah kan :)

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...