Pages

Jumaat, 27 Januari 2012

Kek Nenek Hijau....



Assalamualaikum wbt.....
Salam Penghulu hari.....

Pagi tadi masa baca komen2 berkenaan entry semalam tiba2 perasaan  sebak.. terharu..seronok..pun ada..melanda ucu.
 Jutaan terima kasih ucu ucapkan pada kawan2 ucu yang sememangnya ucu tahu akan kebudiman, baikhati, ikhlas... dlm memberi komen, samada yang sudah lama kenal (hanya dialam maya)  mahupun yang baru ucu kenal (blogger baru ...) semoga sokongan dan  doa2 kalian menjadi kenyataan suatu hari nanti..Insyaallah...

Okeylah ye kita tinggalkan kisah semalam...
Ini pulak kisah kek hijau untuk nenek.......untuk MIL kepada Pn Normawati....




Disebabkan 'keterlupaan'  tarikh lahir yg dijangka hujung minggu, tapi yg sebenarnya hari RABU...jadi Pn Normawati pesan kt PakSu (utk disampaikan pada ucu..) buatlah ape2 kek pun tak kisah..sebab masa dia order kek ni...dah tengahari (selasa) dan nak celebrate esok (rabu)..kalau x silaplah sbb ucu pon dah x ingat bila kek ni diorder...hihihi..


Bila dia kata tak kisah kek ape...jadi ucu pun buatlah Butter cake sahaja....deco pun biasa2 jer sebab dah kesuntukan masa, ditambah idea pon macam malas je keluar....jadi inilah hasilnya..


Alhamdullilah, bila kek ni sampai ditangan si menantu, dia kata o.k....kalau dia kata k.o, mau terus ponteng kerja hari tu jugak...hihihi...(yg sebenarnya badan pun x berapa sihat masa tu..)




 Untuk nenek...ucu doakan semoga dipanjangkan umur, diberi kesejahteraan dan dipermudahkan segala urusan oleh ALLAH SWT...amin..

Terima kasih sekali lagi Pn Normawati...sudi tempah kek dari ucu utk kali ke-2...

Okey...daaaa......
Wassalam..


psstt...
pada yg masih lagi ada nenek cepat2 tengok ic diorang senang lah nk buat kejutan...tpi awas jgn buat terkezut melampaui batas.....takut lain pulak jadinya...dah haru....:)












15 ulasan:

♥MAMASYAZA♥ berkata...

wahhh cantiknye hiasan kek, berseri seri

ady berkata...

as-salam Ucu
npk sangat cantik kek tu..deco yg menarik...

Liza berkata...

salam ucu....walaupun idea yg malas katanya, tp tetap meletop deko tu...jeles betol la...

rATu kEBaYA berkata...

butter cake pun sedap jugak ucu.. suka icing cake ni.. lawa hijaunya.

cik cek berkata...

Ucu....kita pun dah jadi nenek...hope la ada kek tuk kita nanti pulak...he he..:)

khairiah khaizu berkata...

wahhhh...cantik wpun ucu dah malas, agaknya kalau tgh rajin mcm mane cantik la agaknya yek....(^___^)

khairiah khaizu berkata...

ucu...saya nak gelak dulu..hehehe...tajuk kek tu kelakau la...kek hijau ke nenek hijau hahaha...jangan marah2...

Kamalia berkata...

Sangat cantik..saya pun dah jadi nenek ucu..ade3 orang cucu dah.:)

Qasey Honey berkata...

cntik la akak deco kek ni...ceria nmpk colornya

Acik Erna berkata...

ucu..cantik tu..walaupun mengejut..ucu tetap dapat menghasilkan kek yang cantik

Syufarr berkata...

color cntik...deco pon..rasa syg nk makan..

Ketuhar Panas Yatie berkata...

Salam Ucu ,
Lama tak masuk dapur Ucu ni. Tengok dari luar pagar je. Apa pun tahniah untuk entry semalam. Deco bertemakan alam sekitar hari ni ya Ucu.

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

wah terbaik la nenek..hehe

rahel berkata...

Salam Ucu...
wah..memang lain dari yang lain nama kek tu..hihi..

aku budak klang berkata...

hijau u....hehehe

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...