Pages

Selasa, 25 Oktober 2011

Sweet Seventeen - Nur Iza


Assalamualaikum wbt...
Salam Selasa....

Tak sabar nak tunggu esok....lambatnya lah petang, (padahal jam baru 10.15am). Mentang2 lah esok raya  depavali, dah tak sabar dah nak menyantaikan diri..lepak2 depan tv tengok movie tamil. Heeiii seronoknya...cepatlah petang, kalau minta cuti 1/2 day ni , agak2 dapat tak ye..? 

Kali ni ucu buatkan kek birthday untuk cucu yang dah remaja pulak, Nor Iza yang akan menduduki SPM, 14/11/2011 kalau tak silap. Mak dia minta yang simple2 je..jadi inilah hasil kejadiannya, kek coklat moist pastu letak ganache  kat bawah cocktail. 








Inilah cucuku yang memang pantang nampak camera....Nur Iza (tudung maroon) dengan makcik kpd iza merangkap anak sedara ucu, Rozzana (tudung pink)
Nenek doakan (dah tua sangat kah aku..????) iza mudah menjawab semua soalan exam nanti dan jadilah anak yang solehah serta selalu membahagiakan ayah n ibu.

Akhir kalam..ucu ucapkan selamat menyambut depavali 
dan esok cutiiii......



17 ulasan:

Liza berkata...

happy Birthday iza..sweet seventeen...untung ada 'nenek'yg pandai buat kek kan...jeless i..hihihi

rATu kEBaYA berkata...

appy b'day iza..

semoga berjaya dalam exam nanti..

Ida,Japan berkata...

hepi birthday utk iza..comel cucu ucu ni...semoga berjaya dgn cemerlang ye utk SPM nanti

Amie berkata...

memang manis sekali cucu ucu tu... selamat ulang tahun & selamat m,enduduki SPM 2011, betul tu Ucu...14 November Kertas BM...

cik cek berkata...

Happy sweet 17 Iza...memang sweet pun ...cam neneknya..kan Ucu..kan..kan..

miloais berkata...

happy sweet seventeen to iza...

setiap kali iols masuk blog ucu
konpem menelan air liur...
tergoda sungguh dengan gambo juadah yg ucu sediakan...!

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Happy B'day..
Cantiknye kek tu..

Acik Erna berkata...

Happy Birthday iza..sweet seventeen.
sedapnya acik tengok nenas tu ucu..mest sedap tu.

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

HAPPY BIRTHDAY IZA..untung dpt nenekda yg pandai baking nie....!!

Ucu Faridah berkata...

liza...
nenek yg kekadang mendeko ikut angin..hihi..

Ucu Faridah berkata...

Ratu Kebaya, Ida Japan,K.Amie,Cik Cek,Miloais,Lily, Acik Erna,Azatie, Liza...dan kepada kawan2 yang sudi menjenguk blog ucu yg hudoh ini....

JUTAAN TERIMA KASIH UCU UCAPKAN KERNA SUDI MENDOAKAN YANG TERBAIK UNTUK IZA...MOGA2 ALLAH PERMUDAHKAN IZA DIDLAM EXAM (SPM).

MulutPayau berkata...

Selamat hari lahir utk Iza...semoga berjaya dalam SPM nnti...bartuah Iza punya nenek yg prihatin dan pandai buat kek.....

Diana @ Melley Mey berkata...

Happy Birthday Nur Iza.. moga dapat menjawab semua soalan ngan tenang n tepat yer nnt.. moga berjaya dalam semua lapangan yg Iza ceburi.. Amin.

Terrans berkata...

Happy Birthday Nur Iza. The cake is looking absolutly delicious. New article. http://www.pfinusa.blogspot.com & http://www.pfinusa.com

Mary berkata...

This is a beautiful creation and the birthday girl must have been thrilled. This is my first visit to your blog and I've spent some extra time browsing through your earlier posts. I am so glad I did that. You have created a great spot for your readers to visit and I really enjoyed the time I spent here. I'll definitely be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary

Terbang Bersamaku berkata...

cantik kek nie, mesti sedap..bilalah agaknye sy boleh buat kekcantik macam nie..teringin nk masuk kelas buat kek...

umiyumi berkata...

Selamat bercuti Ucu!! hehe raya deepavali ye. sini tak raya apa pun. tunggu krismas la kot br diorg nak cuti. best tgk kek2 ucu ni mmg cantik2, berseni :)

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...