Pages

Rabu, 18 April 2012

Lain yang dirancang lain yang jadi..hantam sajaaaa..




Asssalamualaikum wbt..........

Hari ni ucu  diet mata.....berhari2 mengadap kek, boring jugakkan.

Plan asal nak makan steamboat  kat Tupai-Tupai  Sek. 13, S/Alam masa balik opis dlam pukul 6 gitu minggu lepas. Dengan geng2 yang memang pantang ada masa asyik nak merendek aje hobi kitaorang ni. 
Mula2 plan hari Selasa, tak jadi..sebab ucu ada hal yg tak boleh nk dielak..
Ditukar kepada ptg Rabu...tapi yang sorang lagi pulak ada hal..
Last2 hari tengahari Rabu ambik keputusan muktamad..cancel ajer kt Tupai2, kami lunch  kat Subway (giant)..habis cerita... 




dah tak ingat ucu order sandwich yang kat atas ke yg kt bawah ...main balun ajer, dah lapar tahap gaban, nak buat macamana..


 terasa macam jakun jugaklah masa order.....
kalau setakat lalu-lalu jeling2 tu selalu.....jadi hari tu lah  first time makan kat sini..hahahaha...
ucu tak kisah kalau orang kata ..ucu ni ketinggalan yg penting dapat rasa.....tak gitu..?



jadi senang sikit nak  jawap..bila orang tanya " pernah mkn kt subway..? of course dengan berbunga n bangganya ucu jawab...sudahhhhhhhh - ayat tak nak mengalah..kih..kih..kih..



tunjuk isi@gambar  perlu didulukan (kt atas),  yang masih molek  berbungkus ni dikemudian2 kan...saje nak buat korang terliur...






inilah dia 3 mak dara sunti  yang memang pantang kalau bos2 kami tak de, Insyaallah... panjanglah langkah kami mengira line jalan... nak2 kalau bos outstation, macam terdengar2 jer ayat macam gini "rumah kata mari,..opis pun  kata... balik lah, menyampah aku tenguk muka korang ni...." ......hihihihi....


Dapat seketul sandwich kenyang sampai tak boleh nak tunduk...tapi bila sampai jer kat rumah (ptg) kebulur ya amat...nasik jugak yang dicari...

Cerita makan seketul sandwich pon macam makan kat hotel 18 bintang (ada ke..?) jer bunyinya....padahal buat sendiri kat rumah pun boleh, nak makan sampai termuntah pun orang tak kisah....tapi tak de lah word yang  putih/kuning tu...

Wassalam...



pssttt..
minta2 anje bukak lah blog auntie hari ni ....hehehehe...





14 ulasan:

Qasey Honey berkata...

asslm Kak Ucu...dh boring ehh hari2 ngadap kek...tapi order belambak tu mcmne...hehehe

Qh suka slogan akak tu "rumah kata mari,..opis pun kata... balik lah, menyampah aku tenguk muka korang ni...." tgk siap copy paste lg...hihi...smala macam QH jugak pantang bos xde...dgn segera angkat punggung keluar cri2 makan...hhehe...

tliur tgk sandiwich tu...lepas ni bleh la blagak yer...hahaha

deno berkata...

ha... subway!!! kakak deno pernah pegi sini, die cakap mmg best makanan kat subway n kuantiti die byk dan besar... kan? :)

jom baca kisah jarum dan deno... jom!(^_^)

idazs berkata...

saya suka makan subway, sebab kenyang. kalau breakfast subway, lunch boleh skip. anak saya suka cookies kat situ, tapi bagi saya manis sgtla.

apepun terliur sangat tgk kek aiskrim akak :)

miloais milo berkata...

lama gak tak pi subway makan sandwich sedap

bukan ucu aje ketinggalan
iols pun - baru aje dua-tiga kali pi subway ni...

Amie berkata...

Amboi...ambou bukan main lagi 3 mak dara pingitan tu ye.... he he hehh teringat komik gila2...3 dara pingitan, satu aje ingat namanya Si Esah...

Shahriah Abdullah Novelis berkata...

Salam Kak Ucu... sedapnyaa... teringat masa di MCM dulu.. bila ada cuti sehari inilah yang kami bedal reramai.... ingat lagi yang wajib akan cari Subway... sha, Ary Malik dan Zamir... sanggup dok beratur panjang.. sampai yang tunggu dalam bas dok menjerit! hehehe... kenangan kenangan...

Acik Erna berkata...

yang penting ucu pernah makan..acik lalu pun tak pernah he he.
bila balik kebulur tu yang sedap baca tu..kalau tak dapat nasi..memang menggetar seua badan rasanya kan..biar pun masa akan tu kenyang ya amat.

Cendana Kasih berkata...

Salam Ucu..bestnyer makan kat subway.. mengancam sungguh sandwich tu..sure kenyang sampai malam..

umiyumi berkata...

Salam Ucu, wah mkn sandwich kat subway ke.. ala jgn risau umi pun tak pernah mkn kat situ. sedap tak?

syauqi irsyad berkata...

Dh baca dh.. Haha, jeles jeles jeles.. Lepas ni kene ajak mama pergi la ni.. Makan x ajak , hahaha

rahel berkata...

Ucu,hotel 18 bintang belum ada lagi..hehe..tingkat 18 kat hotel adalah..huhuhu..

eita berkata...

masih terasa lg la kelazatannye yummi2....pasni ni kita g tupai2 lak eh....

Masya berkata...

assalamualaikumm ucu.. wahh ini bukan ketinggalan.. oklah tu dah makan.. sy ni terliur lagi masih tak berkesemptan nak makan huhuhuhuhu

~~zana@pb~~ berkata...

Ucu....sini takde subway, highway pun ciput je...
Pernah la order utk anak bujang msa cuti balik kl dulu, size besar dia mmg utk matsaleh.
Buat sendiri tak lalu nk mkn, sekali sekala mkn tnpa si dia, best jgk....bebas.

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...