Pages

Isnin, 16 April 2012

Cotton Cheese Cake



Assalamualaikum wbt...

Dah tak sempat nak panjang2 cerita...

Jom layan mata dengan cotton cheese cake (blueberry)


Sebenarnya cake ni dah lama buat cuma tertinggal keretapi nk dipublishkn, buat untuk minum petang dihari minggu...



usah ditanya minggu bila, hari ape, jam berapa ngap......kalau dah tertinggal keretapi tu maksudnya dah lupa lah ye......



tapi belum lagi lupa ingatan ye kengkawan...hahaha...
cuma yang ucu ingat...ucu buat 1/2 adunan jer, sebab nak habiskan saki baki cheese kt dlm petiais ni, kalau tidak sayang berkulat lepas tu masuk kt dalam mahligai  Pn Sri Cik Tong...dah membazir..


Bila dah terlajak sibuk, ucu tak dapat nak taipkan resipinya...jadi silalah berkunjung ke blog Cikgu Noraini@ Pn Hjh Noraini tempat ucu mula2 belajar buat kek2 yang ada cheese ni.
 Semua kek yg berasaskan cheese  yg ucu pelajari dikelas beliau  menjadi..seronok sangat2. 
Jutaan terima kasih cikgu.....



Okey ...daaaaaaa....






9 ulasan:

ArELeEz berkata...

comel betul kek tuh! geram! aumm2..! ;P

kasihredha berkata...

suka cheese cake :)

Mas berkata...

nak sepotongggggg :)

Wani berkata...

sedapnya ucu chizcake .. nak sepotong ... hihi

miloais milo berkata...

ucu.... iols termengidam kek ini!
adehhhhhh!~ dah lunch terasa nak makan kek lagi!

Amie berkata...

Assalamualaikum Ucu,
CCC dah habiskah? Nak juga... ucu kena buat lagi, ngences ni!

rahel berkata...

Ucu,Rahel baru je nak mintak kek tu,tapi rupa2nya tinggal gambar jer..aduhai..melepas lagi..

Jay berkata...

absolutely inviting..excellent presentation
Tasty Appetite

Nuwairani Ismail berkata...

last buat kek ni masa hujung thn lepas.kirenye agak lama jugak x buat la kan? terbayang2 lg kesedapan kek ni.

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...