Pages

Rabu, 4 April 2012

Jom kita berendam...



Assalamualaikum wbt......

Bila jiwa dah gatal..hati dah tak keruan..badan dah memang penat yang amat.... jadi ubat untuk segalanya tu haruslah merendamkan badan bagi segar.
Ini aktiviti sabtu tadi...walaupun hujan dari malam bawak ke pagi, ditambah pulak kena  settlekan segala delivery sampai terkangkang2  dari Bukit kapar ke S/Alam, ucu  tunaikan jugak niat nak mandi2...

Kami bertolak tepat2 jam 1.00 ptg sampai kt sana dlm pkl 3.00 ptg, sesampai jer kt sana terus bukak bekalan sebab dah kelaparan dari pagi ucu  tak makan apa2...makan bagi kenyang baru berendam baru syiookkk.. pastu naik makan balik..

ini bukan nk promosi tapi sekadar ingatan...

Masa nak bayar chalet ni..ucu baca banner tulis RM 3.00, dlm hati kata ...Mak aiii murahnye, terus bagi rm 3.00..tapi kena reject, sbb harga tu utk parking la makcik, harga chalet rm 40.00...
kesimpulannya ucu kena baca banyak kali ke tulisan tu 
atau 
banner  yg salah tulis...???? konfius eden...


Plan asal nak mandi kat Pangsun..tapi si akid ni dah tak sabar2 bila nampak air kt sungai..terpaksalah singgah jer kat Sg.Congkak...



kami pegi 2 keluarga jer - ucu n kakak ucu, K.Yati.




 Yang ni tersesat ikut..hihihi..cucu ucu ni dtg dr kampung...Shahmi namanya,  tersangat suka dgn aktiviti lasak2...pantang ada pertandingan motor cross mesti dia follow, baru2 ni dpt no. 4...(nanti ada masa ucu buatkn n3 pasal dia..)






 ni anak buah ucu..kiranya sepupu sepapat anak ucu lah..


yang ni, sorang lagi cucu ucu, hanafi...umur nk masuk 2 thun..jenis tak takut sejuk, walaupun air tu sejuk sampai ketulang tapi dia releks jah.


 ni sorang lagi yg  suka sangat menyibuk...hihihi..i le tu..

ok baiiiii...

Wassalam..






12 ulasan:

Jaa berkata...

wah bestnyer berendam.. entah bila la dapat berendam kat congkak lagi..dah lama x pergi...

Cendana Kasih berkata...

lama dah tak pegi congkak, masa dok sana dulu, bila hubby balik tengahari jer, saya dh siap2 sume makanan dalam bekas, kami makan tengahari kat sana...petang baru balik rumah (hehehe...masa tu rumah takde aircond, so kami sejukkan badan dalam air sungai..hehehe)

Ni dah setahun tak pegi sana..kononnya lepas saya jumpa ular kecik kat semak samun tu, terus takmo pegi..saya ni phobia ngan ular..

Daddy Ziyyad berkata...

Salam kenal Ucu...

Best betul mandi kat Sg Congkak..saya tak pernah sampai lagi ke situ...

Acik Erna berkata...

ucu..sah ucu..acik pun sama..kalau baca banyak kali pun tetap kata 3 ringgit juga..murah tu parking dan chalet 3 ringgt je..he he

Mas berkata...

syoknye main air....

hihihihi kalau chalet 3ringgit semalam, hari2 pergi pun takpe sbb murahhhhh.

inazamri berkata...

bestnya..dah lama tak mandi manda air terjun.nampak sejuk nyaman je tempat tu.Bukit kapar,kampung ina tu hihi.

Mama Ann berkata...

Seronok nya mandi..Terasa sejuk sampai ke tulang..Ini sama dgn kes mama pegi bercuti di PD dulu..Sign board tulis bersalin 50 puluh sen.. mama senyum aja..murah..murah...

Amie berkata...

sedapnya makan aiskrim colettt.... nak ikiut gaya Ucu, nak makan kenyang2 dulu lepas tu berendam... gaya badak he he hehh jadi badam berendamlah pulak!

mama sara nur berkata...

assalam Ucu
wah bestnya mandi manda ni..sejukkk
lama gak x berxtvt mandimanda ni
cuti sekolah lepas ada plan tp x jadi he he

~~zana@pb~~ berkata...

ucu..teringat masa kita org camping kt congkak, dgn pacatnya.....huhu....anak pb takut skit tmpt mcm ni....nak kolam renang je.
Zana x pernah tdo chalet situ, bnyk nyamok tak?

aku budak klang berkata...

cadang Ahad ni nak pegi jugak kat sungai congkat ni...tengok lak post Ucu ni tmbah membara keinginan tu....best2nya nak berendam

Masya berkata...

lama tak pg sungai congkak... rasanya tak pernah bwk amir pg sg conkak...

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...