Pages

Isnin, 28 Mei 2012

Terima kasih kawan2..kek pandan kastard



Assalamualaikum wbt.....

Taaraaaa....lihat..pandanglah... kek ucu yang mesra alam ini...



Seronok dan terharu dengan ucapan kawan2 semua..terima kasih..tochei..tochei sekali lagi...senyum sampai ke telinga tau...
Alhamdullilah...akhirnya terlaksana  jugak kek untuk diri sendiri... 




Dalam kepala hotak ni memang dah berlegar2 nak buat kek operalah..kek rainbow lah...oreo cheese kek lah..tapi entah kenapa semua yg diangan2 kan tu tercampak ke lauttt.....hanyut bersama kerajinan dan semangat berkobar2 tu....
sebab pada hari sabtu n ahad tadi ucu kena siapkan tempahan customer..tapi disebabkan tunggu punya tunggu kot2 lah ada kek free depan mata tapi tunggu punya tunggu tak muncul2 jugak....jadi terpaksalah ucu gagahkan jugak menyelit buat kek ni tengahari ahad semalam... 



Ucu cari kek yg paling senang dan tak payah deko cantik2 bagai..sebab tuan badan ni kalau untuk orang Insyaallah akan diusahakan jugaklah mendeko yang sedap mata memandang walaupun kekadang punya lah susah idea nak datang...
tapi untuk diri sendiri MasyaAllah....malas ya amat.....



Tapi memang tak sangka langsung...kek ni  tak sampai 1 jam dah elek....ucu pun cuma dapat merasa sikit jer..bukan makan tau..itupun ambik lepas kek ni posing2 maut untuk masuk kt entry hari ni. 
Kononya nak makan nantilah sebab nak layan tetamu (jiran lama) dan dapat jugak lah dia merasa sepotong.
Bila kawan ucu balik...tengok2 kek dah tinggal sepotong jer itupun anis dah cop nak bawak pi sekolah tambahan (hari ni). Tak pe lah nak...lain kali buat lagi..kali ni maknya pulak nak makan puas2 pulak..hihihi...


Anak2 suka dan kata sedap sebab tak de banyak krim.... alhamdullilah..selalu tu kalau buat yang ada krim bagai alamat ucu sorang jer lah yang kena habiskan. 
 Krim yang ada kt kek tu pun balance2 deko utk customer.


Ini ajer yang tinggal.....
okeylah.. itu ajer kisah semalam untuk entry hari ni...

Bai...bai... Wassalam...







10 ulasan:

Bicara Kak Noor berkata...

salam Ucu wah cantik kek tu,macam teringin je sepotong tapi jauh bebeno ni dah ada ke resepi kat blog Ucu kek pandan kastad ni akak nak try lah..

Acik Erna berkata...

ucu cantik kek birthday ucu..tak de resepi ke ucu

umiyumi berkata...

Salam Ucu.. hepi belated besdayyy... mm sedapnya kek rasa mcm nak pegi celebrate samalah best dpt mkn kek yg sedapp.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Salam Ucu..maaf..lama lily tak singgah sini...

Happy belated B'day Ucu..Moga dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki & sentiasa diberikan kesihatan yg baik berpanjangan...

sedapnye kek tu...

IFA Athirah berkata...

ya Allah!kenapa nmpk sdap sgt ni?

rahel berkata...

Salam Ucu...selamat hari jadi ye..moga bertambah rezeki dan diberi kebahagian..
Kek tu pun cantik...

Mama Ann berkata...

Masuk lah resepi nya sama..nampak cam sedap aja.. teliur mama..

Mieza berkata...

Sedapnya ucu..meleleh dah ni..lama dah wat ni..bahan semua dah ada..tp masa yang belum mengizinkan huhuhu

~~zana@pb~~ berkata...

Kenapa ucu buat kek sendiri? tak patut...tak patut...dpt pulangan tak? hehe...seketul yg tinggal pun dah kena cop.
Owh..birthday Ucu ye? nak nyanyi ler...Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan Ucu Faridah...lalalala...(style Ahmad Nisfu tau)

aiNaSha berkata...

Kak Faridah...topping yg kaler lime tu akak pakai apa?nampak menyelerakan...

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...