Pages

Selasa, 29 Mei 2012

Koleksi Bulan April lagi...cup cake n kek masam manis



Assalamualaikum wbt....
Maaf yer kawan2..semalam ucu tak dapat meluangkan masa melawat dapur kawan.....sebab tersangat sibuk. Pada kawan2 yang sudi memberi komen ucu sangat2 terharu...Insyaallah nanti ucu jenjalan jenguk dapur korang yer...
Terima kasih juga kepada pengunjung yang sudi mengunjungi blog ucu ni...

Macam biasa masih lagi dengan tema tepung...
Untuk ke 2 kali nye ucu buat kek ni masih lagi menggunakan resepi yang sama dari K.Ita, masam manis...


 Kek masam manis ni ucu buatkan untuk anak buah, Cikgu Rukiah buat majlis makan2 kat sekolah.



Kali ni ucu guna haw flakes   saiz 50 sen..baru puas hati..


cer tengok...di sebabkan kelalaian ucu n nk cepat sampai lupa nak balut tutup periuk kukusan dengan  aluminium foil / kain...akhirnya 'bersopak' kawan tu....sian ko kek.. sopak2 pun kek ni yang paling dulu habis dimakan...katanye lahhhh...





Yang ini pulak cc (kek coklat moist) diorder oleh Along, nama sebenar tak ingat sbb slalu panggil along jer... (Puncak Alam)..sebenarnya dia nak kek  buat suprise untuk anak bujangnya tapi disebabkan cakap pun last minute dan kebetulan ucu buat cc utk tempahan lain, jadi ucu offer lah kot2 dia nak...
 Alhamdullilah along ni jenis ibu yang tak cerewat dan tak mahu menghampakan si anak. Dan ini lah rupe cc tu...


Kat bawah ni pulak order dari Dr. Nila untuk majlis cukur jambul anak buah...100pcs
cup cake oren (50pcs) dan cc coklat moist (50pcs)



okey ..ucu jalan dulu yer..daaaa...

Wassalam..







8 ulasan:

Nina Mirza berkata...

As'salam Kak Ucu...

cantik nyer kejadian kek masam manis tuu. Jeles lak Nina tengok nyer~~~
hehehe

Mamasya berkata...

Salam ucu.cantik dan ceria kek lapis tu...suka tengok.
byk tempahan cc...moga Ucu terus maju.

Bicara Kak Noor berkata...

take care Ucu nak komen cantik sangat kek2 Ucu tu macam tuan dia jugak rajin lah mesti dah loaded ni heeeee

Acik Erna berkata...

salam ucu..senang kan ucu bila pelanggan ucu semua tak cerewet.
mesti sedap2 semua tu..
kalau dekat acik pun nak jugak order

umiyumi berkata...

Salam Ucu,
umi dtg tengok blog Ucu aje, mesti berat badan naik tauu.. ni sbb bila tgk aje terliur lepas tu jd lapar lah.. :)

Shahriah Abdullah Novelis berkata...

Salam Kak Ucu wahh murah rezeki Kak Ucu... Aminnn.....

meriah dan cantik2 belaka.. i like..

Suriyana S Aflazal berkata...

assalamualaikum ucu...adoi bila la dapat buat kek masam manis tu...saya bab2 baking ni takut gak nak buat takut tak jadi...

Kamalia berkata...

salam ucu..datang nak makan kek lapis masam manis yg menawan hati itu..sopak pun lakukan kak..sedapnya la kalau dapat sikit kek tu..mehla anta sikit kat saya ni..hehe

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...