Pages

Jumaat, 25 Mei 2012

Alhamdullilah...makin tua ko yer cu....





 Assalamualaikum wbt........

Tak tahu nak mula dari mana nak berbicara.....
tiba-tiba perasaan bercampur baur datang..sedih..sayu..seronok..semua ada...
Entahlah...kenapa ye..? sedari dinihari  lagi perasaan ni dah wujud...

Tidak seperti tahun sebelum2 ni... tarikh 25hb setiap Mei ditunggu2..tapi hari ni rasa lain macam pulak perasaan yang menerjah ucu...disebabkan ini tahun terakhir ucu diusia 30an, sebab itu bercampurbaur  kot perasaan tu. (takut norr org kata dah tua...kih..kih..)

Dalam perjalanan tadi sempat jugak air mata bergenang dan akhirnya tewas membasahi pipi gebuz ini..sedih sangat..air mata yang mengalir ni buat dibuat2...bukan juga guna eye mo...(hihihi) tapi air mata ini air mata kesyukuran sebenarnya.

Bersyukur  kerana masih lagi diberi peluang  oleh Allah SWT menjadi hambaNYa ... menghirup udara dimuka bumiNya....dipinjamkan kekuatan untuk membahagiakan suami tercinta dan anak2 tersayang serta masih lagi diberi peluang untuk ucu menunaikan amanah majikan....
dan 
yang paling istimewa dan selalu mengusik jiwa, ucu mendapat ramai kawan2 yang ikhlas, baik, jujur dalam perhubungan persahabatan  hanya dialam maya....terima kasih teman....kerana sudi menjadi teman ucu...

Hadiah...???? mestilah nak...sapa tak nak hadiah kan...
Tapi ucu dah pun menerima hadiah yang paling bernilai dan sangat2 istimewa yang Allah anugerahkan sejak 17tahun yang lalu...iaitu Pak Su, suami terchinta (1st time ni tulis perkataan "tercinta" sbb ucu ni jenis yang susah sangat  nak ucap2 yg romantik gitu, even masa bercintan cintun pun ayat ni langsung x digunapakai..hahaha...ayat yg gila2 bolehlah...mau pengsan laki aku kalau baca ni..) dan anak2 yang benar2 memahami karenah ibunya.

Terima kasih teman2...baik dari adik2/kakak2/abang2/mama/ blogger2, mahupun teman2  ucubakeryresepi , ucubakery groups hanya ucapan jutaan terima kasih kerana sudi mendoakan yang terbaik untuk ucu...

Ini antara ucapan dan doa  dari timeline fb (ucubakeryresepi)..as.syu.3

YA ALLAH... Panjangkanlah umur sahabatku. Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya, terangi hatinya dengan nur pancaran iman. Tetapkanlah hatinya, perluaskanlah rezekinya, dekatkanlah hatinya kepada kebaikan, jauhkanlah hatinya dari kejahatan, tunaikanlah hajatnya, baik hajat dalam agama, dunia dan akhirat... 
Ya Allah kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan,kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak ...AMIN..


Kesimpulannya...hari ni takde entry bergambar macam selalu...


Tertunggu2 gak kot2 ada orang sudi antar kek... nak gak rasa pegang pisau kek... pastu tiup lilin bagai...hehehe


Ok..wassalam..









21 ulasan:

Masya berkata...

selamat hari lahir ucu yang ke39 tahun yer.... semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki...

Diana @ Melley Mey berkata...

Assalamualaikum akak...
Selamat Ulang Tahun Kelahiran buat akak... Moga d panjangkan umur.. Sihat tubuh badan... D murahkan rezeki... Bahagia d samping keluarga tersayang serta sentiasa d bawah lindungan Allah S.W.T... Amin...

Bicara Kak Noor berkata...

Happy birthday utk Ucu cayang waduh masih muda lagi ni semoga Allah memberkati hidup Ucu dunia dan akhirat dan bahagia disamping family ya..

EmbunRosaliza berkata...

Assalam ucu, selamat hari lahir, semoga pjg umur murah rezeki dan bahagia selalu

miloais milo berkata...

happy birthday ye ucu...
moga panjang umur - murah rezeki dan sihat walafiat sentiasa...

Acik Erna berkata...

ucu..acik menunggu gambar kek harijadi ucu pulak..biasanya ucu tunjuk untuk tempahan kan..kena buat yang istimewa pulak untuk diri sendiri ye ucu

Qasey Honey berkata...

slmt hari lahir Kak Ucu...semoga pjg umo n murah rezki...nk tnye ni...kek utk dri sdri xde ker...hehe...mesti cun mlecun kek tu nti...

MulutPayau berkata...

selamat hari lahir ucu sayang...semoga sntiasa dimurahkan rezeki, panjang umur dan berbahagia di samping keluarga tersayang....
Psssttt..nnti ucu buat kek yg cantik2 dan kita sama2 tiup lilin..bolehkan..kan..kan..

Putri berkata...

selamat hari lahir ucu
semoga bahagia itu milik ucu sampai ke akhir hayat ;-)

ainnoraini berkata...

hepi besday ucu...
semoga bahagia disamping keluarga tesayang dan dimurahkan rezeki...

kalau potong kek tu jempug la ain yee...kitekan berjiran...huhu

MamaFaMi berkata...

HAPPY BIRTHDAY UCU. Mama doakan yang baik-baik je buat Ucu ye...

LadyBird berkata...

smg pnjg umur dan dmurahkn rzki kn kak.. usia tu hnya angka..

Amie berkata...

Selamat Ulang Tahun Ucu sayangggg...
kok sampai meleleh2 airmatanya, Kak Amie pun ikut terharu sama.... alhamdulillah, banyak sebenarnya rezeki Allah yang kita perolehi di dunia nan fana ini ye Ucu..., pegi tadi kak Amie 2 kali potong kek, ada beberapa biji kek tajaan (tak perasan siapa taja), sempena hari guru di sekolah kami, kakak potongkan sekali untuk Ucu ye... semoga Ucu panjang umur, murah rezeki, dan berbahagian bersama suami tercinta dan anak2 tersayang!

kasihredha berkata...

nak hug dulu boleh?? hug3
selamat harijadi ucu
moga dilimpahi kasih sayang, rezeki, kebahagiaan dan kesihatan yg baik :)

Shahriah Abdullah Novelis berkata...

Assalammualaikum Kak Ucu cayang...

Selamat panjang umur, di lapangkan rezeki, awet muda sentiasa, bahagia bersama keluarga dan teman tersayang, Setiap impian di makbulkan OLEHNYA.. dan segala kebaikan buat kak UCU cayang... Aaaminnnn....muahhhh

Happy Birthday Kak Ucu.. Happy Birthday Kak Ucu cayang << sambil nyanyi tau ni dengan suara serak ala-ala Ella giteww

Nieza berkata...

Happy birthday Ucu semoga sentiasa dirahmati Allah selalu...amin:)

liemaopurut a.k.a ana berkata...

selamat hari lahir ucu.

jangan sedih2 tau. ana doakan ucu dan keluarga sentiasa sihat dan di murahkan rezeki. amin.

Ida,Japan berkata...

hepi birthday buat Ucu sayang....sorry baru sempat terjah sini jap

mama sara nur berkata...

assalam Ucu
happy birthday to you happy birthday to you he he (ni tgh nyanyi tau)

kalu tau awal2 sy hantar kek kat Ucu
apapun semua kita akan menganjak usia Ucu he he yg penting sentiasa diberikan kesihatan yg baik kan
doa sy agar Ucu sentiasa sehat2 selalu dan bertambah-tambah rezeki ,majujaya dlm bisnes kek2 yg sgt mengancam ni ye..Aminn

Mieza berkata...

Happy besday ucu..semoga dilimpahi rahmat Allah SWT sentiasa amin

Mamasya berkata...

Happy bday Ucu.moga sihat sejahtera..murah rezki selalu!

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...