Pages

Khamis, 29 Mac 2012

Jom minum cendol Pak Akob...



Assalamualaikum wbt......

Dah baca tajuk kan atas tu kan.....apa lagi jomlah  kawan2 kita basahkan tekak di gerai Pak Akod,  dibus stop (depan masjid sek.16, shah alam).
Bila dah sampai sana...pepandai lah ye hulur rm sendiri2....ucu ajak je bukan nk belanja pon.....hahahaha 
ada yg dah berangin ke... alah gurau gatai sikit pun takkan dah nk keluar tanduk kat kepala kot....


seriusnya muka...seram adik...

Teringat masa dolu2...
Masa ucu mula2 jejak kaki kt Shah Alam ni (1993) cendol ni lah yg jadi pojaan kami kt opis...masa tu opis kt Sek. 2, dekat ITM (dulu) skrg ni UITM...pantang kalau bos takde kami selalu mengelinap  cari cendol ni, beli bungkus jer, kalau mkn kt situ mau  balik nanti ada yg  makan sudu .....hahaha. 
masa tu bos terlalu serius..takutttt..



Sebab sampai pun dah pukul 6.00, tak de rezeki nk mkn cendol tapai..yg ada cuma cendol biasa...belasah ajer lah ..


Pasangan seiring dan sejalan dia,  Rojak ala2 pasembor...boleh lah buat alas perut utk sejam dua......(itu tandanya nasik juga dihati......hahaha - kata org yg pegang pinggan tu lah ye..)











Bila dah kenyang budak 2 orang ni sibuk main jejantas...kiranya batak rabit lah sebab kt rumah tak de tangga...






Gara2 kasut tertinggal sebelah kat kedai buku Sek. 18 haritu, jadi terpaksalah budak baju hijau ni didukung....


Okey lah...itu ajer cerita sikit2 di hujung minggu lepas....

Wassallam..




15 ulasan:

Qasey Honey berkata...

amboi Kak Ucu...wat org tliur aje...mmg sedap layan cendol time2 cmni...nk kena cri cendol jugak la lepas ni...hehehe

KakAsma berkata...

mmg gu cendol dan rojak tukan Ucu,
kalau berniaga gini laku ajerkan...

boleh laa jd insprasi tu kalu nak bisnes..hihihihi

nak pi shah alam jauh naaa

Kakzakie berkata...

Selalu kalau penjual cendol ada jual rojak kenapa ye? Macam sinonim pulak kan..

Si baju hijau seronok kena dukung:)

miloais milo berkata...

iol suker makan cendol pulut
sedap - nyaman aje rasanya...

ok.. next time kalo pi shah alam
nak try carik lah cendol ni....

Mama Ann berkata...

Mama ngan Ayah mmg suka makan cendol..tambah2 waktu panas begini..sejuh aja tekak..sedap nya..Jauh sangat lah nk pegi..Nanti lah kalau pass by mama singgah cuba cendol pk Akob pula..

nurul_diya m. nor al-haj berkata...

sedapnya cendol...lagi2 mkn time hari panas...yummy..

Acik Erna berkata...

assalam ucu..sedapnya..acik memang tak leh nampak cendol..kacang beso pulak tu..
ucu manisnya senyuman anak dara tu

Amie berkata...

Ucu sayangggg.... dah kurang sikit sayangnya ni sebab tayang cendol yang sangat sedap tu! Untuk pengetahuan Ucu di sini ada cendol tapi tak sama macam di tempat kita, tak sama macam yang kami pernah hirup di tepi jalan dekat Sungai Buluh dulu tu... cendol mamak!

nuwairani ismail berkata...

macam tahun lepas je last mkn cendol...hari tu konon2 nak try buat sendiri...sekali, tak menjadi pulak! tensen betol!

Cendana Kasih berkata...

tau, tau....cendol ni jugaklah jadi pot minum cendol dan pasembor saya dan ex bf selepas ronda2 kat tasik shah alam tuh...aduhh...nostalgia sungguh kenangan lalu....

Norzie hany berkata...

Pantang tgk gerai tepi jalan jual cendol mesti saya nak singgah.Kalau tambah pulut lagi best.

MulutPayau berkata...

saya pun peminat cendol...hehehe...

Mamasya berkata...

Salam Ucu.sedapnya nengok cendol dan pesembor tu...buat telan air liur.hi.sy suka cendok pulut...

Diana @ Melley Mey berkata...

Suka sgt makan cendol... Terliur tgk gambar cendol tu akak...

Masya berkata...

hamboii saknnya makan cendoiiiiii sedapp tu......

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...