Pages

Rabu, 23 November 2011

Cup Cake again...


Assalamualaikum wbt...
Ucu harap kawan2 semua didalam kesejahteraan...

Pagi tadi sebelum pegi kerja, ucu dapat pesanan keramat dari Akid.."HATI-HATI BU..." 3,4 kali dia ulang ayat tu...pastu dia cakap lagi..." I LOVE U IBU..." alahai..seronoknya. Almaklumlah itu ayat yg selalu ucu pesan kat dia sebelum nak masuk kelas, kadang2 bila datang mengada2 siap minta dokong, anak bongsu..manja banyak....

Dalam perjalanan tadi tertanya2 jugak kenapa dia cakap mcm tu...bila diingat2... rupanya dia ada kat rumah dan ibunya pergi bekerja....
Tapi satu pesanan yang paling ucu malas nak dengar.." ibu pegi kerja cari duit...bila dah dapat gaji adik nak beli mainan bla..bla..bla..." dan lagi satu ayat dia "  gaji ibu keluar berapa haribulan ....? alahai anak zaman skrang ni suka sangat mengira hb lah pulak...

Okey lah tercerita pasal akid lah pulak...
Ini dia cc yang diorder C.Nor Mala untuk jamuan anaknya sebelum cuti sekolah hari tu...
C.Mala minta yg simple2 ajer n jgn banyak cream dan ini lah hasilnya...35pcs cc - coklat moist.







TQ C.Mala...semoga anak cikgu seronok dpt cc ni....dan semoga keluarga c.mala sihat2 selalu...

Wassalam.......




23 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

assalam Ucu...
anak2 zaman sekarang bijak2 pandai he he
kalu mama g keja camtulah mcm2 pesanan kan he he

Amie berkata...

ooo..pekanya dia terhadap gaji ibunya ye....susu apa ucu bagi masa baby dulu... he hehehhh

miloais berkata...

kak... sedap nampaknya tu!

rahel berkata...

Salam Ucu..
sedapnye Rahel nampak cc tu..comel2..mesti org yg tempah tu senang hati.

Mieza berkata...

kelakar nya anak ucu ni..siap tanya gaji kuar baper hb tu yg tak tahan tu ahhaah dia tau ibunya gaji besor sbb tu dia nak suh ibunya belikan menan..

cantik sgt cc ucu ni..terliur!

Antan Bertingkah berkata...

Pandainya anak Ucu..n sedapnya nampak cupcake tu... mesti bdk2 suka..

MulutPayau berkata...

Anak2 skarang makin bijak.....kalau ibunya dapat gaji..tentu dapat mainan yg diinginnya...

Acik Erna berkata...

Memang macam tu le sekarang ni ucu..dah terbalik..he he..anak2 ingatkan mak dah..he he
sebenarnya apa yang kita cakap tula diulangnya balik..

rATu kEBaYA berkata...

herm... ucu saya nak request boleh tak?

nuwairani ismail berkata...

kratif ucu deco cc tu...hihih...anak zaman sekarang....kalau kite kecik2 dulu tak reti pulak pasal gaji ni...tau minta duit aje...

ady berkata...

as-salam ucu
These cupcakes look divine.

Ucu Faridah berkata...

@Tanpa Nama
mmg betul...yg x tahan tu stiap jam pulak call ucu kt tmpt kerja....

Ucu Faridah berkata...

@Amiesusu asli la k.amie..susu cap gandol sampai umur 3 thn..

Ucu Faridah berkata...

@miloais
rasa blm tentu ..hihihi

Ucu Faridah berkata...

@rahel
harap2 macam tu la ...ucu ni kekadang kalau mendeko ikut angin tapi customer didahulukan...

Ucu Faridah berkata...

@Mieza
besar mananye..bengkok kalau tiap2 hari pg kedai minta menan..tu pasal ucu ajar dia kalau nk menan tunggu ibu gaji...tp kekadang dia memberontak jugak..

Ucu Faridah berkata...

@Antan Bertingkah
terima kasih kak...ucu ni budak hingusan lagi..akak kek @ decoration punya lagi ngetop....nanti nk jugak belajar dgn akak yer..

Ucu Faridah berkata...

@MulutPayau
anak2 ni ikut umur la pulak kehendaknya...kalau yg kecik nk menan, yg dah remaja nk yg cara remaja lah...

Ucu Faridah berkata...

@Acik Erna
betul tu acik...seronok bila anak ingatkan mcm tu..tp tulah kadang2 double meaning la pulak...

Ucu Faridah berkata...

@rATu kEBaYA
nk request apa tu yang..nak satu ke ..hah ambik tu yang ucu dah masukkan dlm kotak yg ada isi 4 ajer.....

Ucu Faridah berkata...

@nuwairani ismail
betul tu nani..masak mmg nani dah teror...jd dari sekarang nani kena belajar kt kami2 kak blogger mcm mana nak handle anak ....untuk persiapan...

Ucu Faridah berkata...

@ady
mualaikumussalam ...
tqvm....

Diana @ Melley Mey berkata...

akak...
cantiknya cc tu akak.. diana pun nak ler .. ehhehee..

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...