Pages

Isnin, 13 Februari 2012

Along's Birthday - anak bujangku



Assalamualaikum wbt..........

Hari ni 13hb Feb 2012 bermakna anak sulung ucu  sedang meniti alam remaja....pejam celik-pejam celik dah besar rupenya anakku...tapi rasanya ucu muda lagi - ayat perasan...hahaha...



Ucu buat kek ni semalam pagi (ahad), disebabkan along ni jenis yang tak akan sentuh atau makan  kek2 yang bercream2...berdeko2 bagai.. atau yang ada cheese...(jimat masa n jimat tenaga...) jadi ucu cuma buatkan kek coklat moist dengan limpahan ganache sebab along ni hantu coklat...
lagi satu yang dia suka kek aiskrem..hah yang itu jangan harap ada balance kalau tak dipesan awal2 ....


Sebelah petang kek ni ucu hantar ke asrama..... tak jauh mana pun cuma kat shah alam jer... tapi yang jadi separuh geram tu..bila ucu sampai jer dia x de kat depan padahal dah janji, antara jam 5.30 - 5.45ptg ....tunggu punya tunggu sampai Paksu keliling asramalah cari tak jugak jumpa....last2 pukul 6.20 baru muncul dgn baju basah lencun....siap kata.." abang tunggu lama, ingatkan x jadi datang jadi  pegi main futsallah..." pada hal ucu cuma terlambat 5 minit aje dari jam yang dijanjikan tu...



Untuk MUHAMMAD AFIQ......ibu dan ayah senantiasa mendoakan yang terbaik...semoga along menjadi anak yang soleh dan  taat pada perintah Allah SWT, dan sesungguhnya ibu dan ayah amat berbangga dan bersyukur ke hadrat Illahi kerana ibu dianugerahkan seorang anak serta  abang kepada adik2 yang pandai menjaga hati ibu ayah dan adik2....walaupun kekadang ada  permintaan yang along minta lambat ibu tunaikan....

Ini gambar masa umur 12 thn, gebus jer muka dia....

Yang ini dah remaja, gambar kabur sebab dah tumbuh jerawat..hahaha..



Dan sekarang ucu dah kehilangan senior assistant didapur.....hik3...


Okey..by..by...












13 ulasan:

Qasey Honey berkata...

hmmmm kek coklat..fevret ni...nmpk sedap kek tu...

ainnoraini berkata...

Dah ada anak teruna yee...
Boleh ler buat menantu mcm ni...hihihi gurau jer...

Semoga jadi anak yg soleh...

Kamalia berkata...

happy birthday buat along..
semoga mnjadi anak yg soleh dan beriman..

Kakzakie berkata...

Happy birthday buat along... dengarlah doa ayah-ibu itu sayang. jadilah anak yg terbaik...

Sama usia dgn anak sulung kakak juga tapi dia bulan April...

rATu kEBaYA berkata...

Selamat hari lahir along.. semoga menjadi anak yang soleh dan membanggakan ibubapa.

AZLINA berkata...

Assalamualaikum Ucu, sebaya dgn anak sy yg sulung, panggil Along jugak. Happy Birthday ya buat Along mudah2an dipanjangkn usia, murah rezeki dan dpt membahagiakan kedua ibubapa..Amin

rahel berkata...

Cerrr...dah tumbuh jerawat maknanya? hehe...selamat harijadi Along..moga sukses slalu.

umiyumi berkata...

Hepi besday Along.. wah bertuahnya dia dapat kek coklat yg sedap tu.. nyam nyam..

EmbunRosaliza berkata...

Assalam uu hepi besday buat along, semoga apa yg didoakan oleh ibunya dimakbul allah amin

quinnie berkata...

selamat hari lahir along..moga jadik anak yg soleh dan berjaya didunia dan akhirat..:)

Acik Erna berkata...

assalam ucu..happy birthday buat anak teruna ucu..
beruntung dia..ada ibu yang pandai buat kkek.

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

HAPPY BIRTHDAY ALONG...semoga menjadi anak kebanggaan kedua ibubapamu.Dan semoga doa Ucu di makbulkn ALLAH.Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Amie berkata...

Tahniah Along... udah bujang terang-terang tang tang tang... ha ha hahh kena bagi sokongan buat ibu ye, moga Ucu Bakery tambah maju! Jadi anak yang soleh pada ibu bapa ye Along...

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...