Pages

Selasa, 21 Februari 2012

Cake Chocolate Mousse Walnut




Assalamualaikum wbt..........

Selamat pagi semua....semalam sempat baca kat entry masya, dia sarapan dengan minum milo  +  biskut kering - hup seng, rasa terliur suda masa tu...tapi baru  pagi ni sempat beli kat kedai sebelah opis ni, jadi kesimpulannya pagi ni ucu sarapan air milo cicah biskut kering, sedapppppp....harap2 kenyanglah sebelum jam 12.30. Ucu ni elergik banyak kalau dah terbau2 laukpauk kat restoran sebelah ..perut asyik nyuruh diisi je....sabar ye perut...jgn buruk lantak sangat malu kat orang...

Hari ni ucu gantung periuk ye.. 
tapi kita main tenung2 dengan angry bird pulak...


CCM Walnut ni diorder oleh Pn Dilla dari Sg Udang, Kelang...tapi disambut kat kampungnya di Sekinchan..kebetulan hari tu cuti (Maulidur Rasul) jadi ucu pun tolong hantarkan tapi hanya sampai di K/Selongor saja...



Dan ini lah kek yang  berat dan besar  ucu pernah buat....6kg lebih...untuk dimakan lebih kurang 30 orang kata (majlis doa selamat), Pn Dilla.







Untuk adik Muhammad Fadlie Haffizy.....ucu doakan semoga adik menjadi anak yang soleh dan taat kepada  ayah n ibu....


Apam pokaldot (100pcs)  ni juga ditempah oleh Mak Ucu kepada adik Muhammad Fadlie untuk majlis tersebut sebab dia tak dapat datang, ....



Terima kasih Pn Dilla sebab sudi tempah kek dari ucu....

Wassalam....



14 ulasan:

cik cek berkata...

Asyikkk tenung angry bird je...dah la angry bird tu tenung kita balik..agak2 bila lak dapar mkn angry bird ni kan kan..:)

Dwijayasblog berkata...

Wah, kelihatannya lezat dan nikmat. Terima kasih sudah berbagi.

Kamalia berkata...

cantik sungguh..bersungguh saya duk menelek kek tu..haishhh..

Amie berkata...

oooo...jauhnya order dari Sekinchan tu! Biarlah agry bird tu terbang sendiri pada tuannya di sana Ucu... he he heh , jauh juga hantar dari Meru ke Kuala Selangor...

Amie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nizam Ijam berkata...

pergh.. sedapnya..hehe

sukaAku berkata...

wah nanti boleh la order ek...:)menarik

nyanyisunyi berkata...

kek mcm ni kalau anak sdr sy dpt mst tk mau potong sebab giler sgt dgn angrybird

rahel berkata...

Cerrrr...cerrrr..suka sangat tengok deco kek tu kak...menawan hati..

Ida,Japan berkata...

baru sempat terjah sini ucu...besornyer kek ucu buat, ida punya oven kecik comey jer....kek 20 cm lepas la..lg pun loyang yg paling bsr jumpa kt sini 20cm jaa...kotak kek pon sama...20 cm, kadang2 ada, kadang2 tak der stok..angry betoi bird tu nmpk he..he...cantikk sgt!!tu la minat dh mengatasi segala-galanya

umiyumi berkata...

Salam Ucu.. wahh kek angry bird. bahaya ni nanti anak umi nampak dia mau pulak hehe.. 6kg berat tuu.. :D

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

aduh ucu...awe dah la minat kek! sedapnye kek coklat

Terbang Bersamaku berkata...

mesti sedap nie..angry birds plak tue..sy mmg minat angry birds..kalau birthday nnt nak kek mcm nie jugaklah.

Ros berkata...

Salam Ucu faridah,

Kek yang macam ni,memang sesuai sangat denagn anak2 ni kan Ucu......memang marah sungguh la burung ni sampai merah muka dia he.he.he...Cantik lah Ucu...

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...