Pages

Isnin, 25 Jun 2012

Lagi kisah kek... Italian Rainbow cake..Diana


Assalamualaikum wbt...

Doa ucu semoga kawan2 semua sihat2 yer.....nampak gayanya sehingga disaat ini ucu tak mampu nak balas komen dari kawan2,  seronok baca pengalaman masing2  pasai kek masa kecik....

perit kalau dikenang bila tak dapat  merasa..
manis kalau diingat kalau dapat sepotong dua...
lagi syahdu kalau memandai potong kek orang ...hihihi...





Ini pulak kes tersilap faham pasal kek...
Ucu dpt calling dari kawan (office tingkat atas)  Diana, minta buatkan kek pelangi utk birthday boy. Terasa pelik kenapa si ibu ni (zaman IT) beriya2 nk kek pelangi...discuss lebih kurang kt phone dan  set tarikh. 



Nak dijadikan cerita....masa lunch terjumpalah dengan si Diana ni.....dia punya excited mcm dapat bonus setahun....bila cerita pasal kek ni.
Berkerut dahi kening...apasal pulak diani lebih2 sangat gumbira... siap kata tak sabar  nak potong kek yg bertingkat sampai 6 tingkat rasa mcm bangunan ...
mak oiiiii rupenya dia nak italian rainbow.....ingatkan kek pelangi...


Lepas tu dia  pening nk tema ape...last2 siap sms 2, 3 kali confirmkn akhirnya tema  angry bird (toys)...jadi pilihan..
  


Tengoklah betapa tingginya kek ni....ngam2 ketinggian kotak 5 inci tau.....

Pengajaran dari kisah tu.....lain kali tanya betul2.... 
Rainbow cake ke atau kek pelangi....?


Kes Ke - 2

Yang kat bawah ni pulak ...Italian Rainbow Cake (lemon) 
Kes kesilapan yang paling banyak berlaku....
Pertama ....ucu terlupa nak bukak balik email yng diberi sebab ada deco yang diinginkan oleh si ibu..



Kedua...ucu tersilap umur...sepatutnya 2 thn bukan 1 thn...


Ketiga....kek ni terlalu tinggi (tak perasan masa buat nk ukur ) last2 pepagi lagi ucu dah berkejar ke kedai bakery cari kotak....


Kotak tu jumpa....tapi sekali lagi kejadian tak diingin berlaku....bila ucu tutup jer terus penutup cake tu terkena decoration kat atas kek , habis ranap...hancusss.....jantung jam2 tu jugak rasa nak jatuh...



Ucu beristighfar.....baca ayat KURSI sebanyak yang mungkin utk cari ketenangan dan akhirnya lihatlah hasilnya...kureng.. langsung tak memuaskan hati....



Akhirnya....hari ini dalam sejarah..ucu delivery kek secara menual...taruk dlm container besar dan pegangan elok2 (mcm kita bawak minyak yng penuh..) - angah jadi mangsa tolong pegang kek tu..nasibbaik rumah customer tu tak jauh dr rumah ucu...

Sebenarnya kejadian dlm kes ke 2 ni terjadi sebab fikiran ucu tak tenteram bila mana dapat berita abang ucu kt kampung msuk hospital..terus jadi kelam kabut. 

Alhamdullilah....ibu kepada Muhammad Rayyan iaitu Diana sedia menerima kek ini seadanya....

Jangan keliru yer kawan2...sebenarnya kedua2 nama siibu yang mengorder kek ni ..DIANA.....

Terima banyak2 yer utk kedua2 Diana ..

Wassalam...





7 ulasan:

Bicara Kak Noor berkata...

Alahai Ucu cayanggg geram nya akak tengok kek tu,mmg terer bin dahsyat lah Ucu ni dari segi mendeco kek yg second time tu pun cantiklah,tpi baik jugak isitghfar banyak2 minta ketenangan kan,kalau dekat dgn umah Ucu the next customer mesti yang namanya Nooriah,kak Noor lah tu heeee

kasihredha berkata...

dua2 akak suka...krestif...colour sweet sgt

miloais milo berkata...

tapi kan ucu - kek tu teap nampak cantik!

misshannajr berkata...

dua2 kek tu pun cun...pandai sungguh ucu :)

Qasey Honey berkata...

slm kak Ucu cyggg...bawa byk bsabo yer...hihi...tp mmg kan bile kpala bercelaru buat kek apa pon xtak mjadi seperti sblm ni kan...

cantik la kedua kek tu...suka tgk deconye..kaler pon nice aje...nsib baik kek yg kedua tu dpt diselamatkan wlpon terpenyek bahagian atasnya tu..hihi

Cheq Sue berkata...

he he he... ucu ni full of story tau... cheq sue pun pernah gak ada kes ngan rainbow cake, tinggi sangat xmuat kotak, terpaksa la panggil orang pegang masa nak hantar... :)

Masya berkata...

kesiannya ucu lain kali kene lebih berhati² nak terima tempahan.. kalau customer tolak takmoo amik haru kan..

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...