Pages

Isnin, 26 September 2011

KeK Syawal 2011


Assalamualaikum wbt...selamat pagi Isnin, hari ini ucu nak kongsi koleksi kek yang ditempah sempena 1 syawal 1432 Hijrah hari tu....
 AL Kisahnye macam ni...
Malam raye tu ucu bersengkang mata buat sampai jam 3.00 pagi syawal...sambil buat dengar takbir, lagu raya.. Allahuakbar sayunye hati...terus teringat kat arwah mak n abah....

Nasib baik semua yang tempah kek ni tak cerewet orangnye...(adik beradik ucu ajer) jadi untuk menjimatkan masa n tenaga ucu buat kek coklat moist + fresh cream+ ganache+ strawberry....

Tengoklah kalau nak tengok....kalau ngences, lap cepat2... jangan ditunjuk-tunjuk, malu kat orang tau......


Kek ini untuk makan2 kat rumah mak mertua ucu...

Yang ni pulak ditempah oleh Pn Umi Kalsum...


Kek yg ditempah  oleh Pn  Yati...


Tiramisu ni pulak untuk Pn Halijah...



Kek yg ni pun untuk anak dara Pn Halijah merangkap anak buahku....disambut pada 1 Syawal ....Happy birthday Nurul, semoga menjadi anak yang soleh dan taat kepada ALLAH serta mama n ayah....

Disebabkan tidur lewat malam tu, bangun pagi syawal pun kira terbabaslah jugak..jam 6.00 pagi, mana nak packing baju lagi mana nak mengemas rumah lagi (kemas ala kadar jer, sbb lepas balik kpg barulah berkemas sakan...hi..hi..) last2 balik kampung jam 7.15 pagi....Alhamdullilah sempat juga Pak Su n anak2 bujang ucu sembahyang aidilfitri kt kampung...oh kampungku Pasir Panjang..alahai macam nak balik kampung lagi lah pulak, walhal baru balik semalam....

Sekian dulu ye...inilah serba sedikit kisah kelam kabut dimalam raya n pagi raya....
Wassalam....


***ngences - maksudnye terliur (bahasa jawa)







13 ulasan:

Amie berkata...

berbaloilah bersengkang mata sampai 3 pagi.... hasil kejadiannya pun cantik2 belaka!

Kakzakie berkata...

Kakak memang ngences tengok kek bebanyak yg ucu tayang... gerammm:)

AI berkata...

- adoiiii...kan dah meleleh air lior ni haa...

Ucu Faridah berkata...

K.Amie...
kejadiannye yg biasa2 jer..

K.zakie
hari ni posa tak..sorilah terbuat akak ngences la pulak....

al
ada towel tak nak lap air liur tu...hehehe..jemput jamu mata lagi yer..

miloais berkata...

kek!
peberet iols

iol suker tiramisu....

jauhlah plak ucu duduknya...
if not. for my kids brithday konpen dah tempah ngan ucu!

Liza berkata...

salam kenal Ucu...Liza followwww..anyway kek tu mmg mengancam...

nuwairani ismail berkata...

kirenye cekap jugak la ucu buat keje...banyak kek boleh siap dlm 1 malam

AZLINA berkata...

Wow Ucu...mmg ngences la tengok kek coklat + strawberi, sgt2 sesuai gandingannya...suka3 :)

kasihredha berkata...

sungguh akak ngeces meliat kek ucu itu :)

Masya berkata...

TERLIUR DIBUATNYA MESTI SEDAPPPKAN...

Ucu Faridah berkata...

Miloais...hapi birthday utk anak akak, semoga menjadi anak yg soleh...

Ucu Faridah berkata...

Liza...
terima kasih sudi follow ucu...


K.Kasih...
wah orang trengganu pun dah pandai cakap ngences lah...hebat tu...

Nani...
tak de lah cekap mana...siang buat kek, bagi betul2 sejuk...malam baru deco...

Masya...
Stawbery + coklat = telan air liur..hehhe...

*~ UmmuHusna ~* berkata...

Assalamualaikum..ucu..kek coklat+strawberry tu blh x saya nak recipe nyer?..aduh..dh meleleh air liur ni ha..~

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...