Pages

Isnin, 20 Mei 2013

Telur burung...?




Assalamualaikum wbt..........


asyik angry bird keklah..rumah burung lah..boring jugak kan.
Jadi hari ni ucu tunjukkan telur burung yang real punya, tapi tak diketahui lah burung jenis ape pulak.


Burung ni buat sarang kt dahan pokok jambu bertih depan rumah ucu.



masa ambik gambar ni si ibu tak de kat sarang, senang sikit nk snap pic telur ni.




Seminggu selepas itu....
 balik dari opis intai2 lah sarang ni, kot2  dah menetas,
  jangankan anak dia, kulit telor pun tak nampak,....hampa betul, kalau tidak mau dah jadi penternak berjaya...apa nak buat dah takde rejeki....alhamdullilah..


okey...itu jer lah cerita tengahari ni..

Wassalam.



8 ulasan:

Normi Nieza berkata...

la..tak sempat tgk anak dia mcm mana rupanya..huhu

Zee Suhaini berkata...

macam telur puyuh gak...warna je lain

adda syuhada berkata...

telur burung memang ada color2 cmtu eh..

ADILLA berkata...

singgah sini... ;)
comelnye telur2 burung tu kan?
kt umah kite burung siap buat sarang kat lampu lipalap2 tergantung tu... hehe

JaSSNaNi berkata...

assalamualaikum ucu..
sama la kita... jadi penternak.. nani nye burung dua2 dah ada bulu.. tapi still lemah lagi... rajin mak pak dia bagi makan anak2.. dalam sehari (smlm dok tengok lah) mau dekat 10 kali bagi makan.. hehehe.. anak lak manje2 je bunyi cit cit cit.. hahaha.. ape pun ucu.. moga murah rezeki.. semua tu rezeki tu... nanti nani nak apdet anak burung yg dah halfway ada bulu tu... burung apa ni ucu? cantek telo dia.. cer wat sambal tumis.. sedap apa.. hahahahaha (saje je joke)

Amie berkata...

Kalau tak silap Kak Amie, itu telur burung prenjak... nak tahu lebih lanjut pasal burung prenjak, sila tanya encik suaminya ye he he hehhh

Hafizah Mohamad berkata...

la nape x ambik telur tu masak Ucu...x pun buat kek...ha ha ha....ntah2 ada binatang yg ngap x....sayangnya...

Nurul Hidayah berkata...

cantiknye warne telur burung tu.. bole ce buat kaler tu kt kek nnt^^

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...