Pages

Rabu, 7 November 2012

Kisah Kek - org lain yg surprise



Assalamualaikum wbt.......

Hari ni nak bukak kisah cake ada ber'part2.....dan dah lama..

kisah hari jumaat malam sabtu - 20/7/12

Ucu call pak su minta belikan strawberry saiz  besar2 .
 Bila Pak su balik ucu tengok dia  beli...peehhh lega...berbunga jer hati...
Masa Pak Su ke dapur, ucu tengah deco 2 ketul kek  customer...bila siap jer deco, dia tanya kenapa tak taruk strawberry tadi..ucu kata utk kek satu lagi (yg blum buat...) customer tu ambik petang esok(sabtu)....




 di  pagi sabtu.. 21/7/12

Pagi2 lagi,  ucu wish kt Pak su ..."Hepi besday"  disulami dgn  ayat  paling power....."sebab lahir tengah bulan..hadiah..hadiah...tak da ya....jadi harap maklum..." kami laki binik ni simple jer...ada duit lebih beli..kalau x de dok diam2...jgn ngada2 minta hadiah...hihihi..


Elok yer paksu pi kerja ucu pon mulalah operasi buat kek i lep bi u....siap dengan deco ganache meleleh2 lagi...
Anak2 sibuk tanya...yg ni kek utk sapa pulak, siap dgn strawberry gedabak.....buat kita orang jelous jer...bila siap je terus ucu simpan dlm peti ais bok.
yg jadi ucu hangat hati  tu...kejap2 depa buka peti ais..kejap2 buka peti ais...tengok kek tu..
tapi anis perasan....dia kata..."kek ni sama tarikh n umur dgn ayah lah...entah2 utk ayah..."
ucu dgn selamba jawab...kawan ibu punya, lepas magrib ni dia dtg ambik....



petang 21/7/12

Pak Su balik..bila dia bukak petiais bok tu dia sengih sampai  nampak gigi geraham....siap nak jerit lah nak bagi tahu kt anak2 yg dia  dapat kek...ucu pun apalagi cepat2 tutup mulut dia...ingatkan nk surprise kan dia..tapi rupenya tak boleh....cepat2 ucu bagitahu kt dia  yg ucu dah  bagitahu kt anak2  kek ni utk kawan...jadi Pak su pun bersetongkol lah dgn ucu....


Maghrib 21/7/12

Elok jer orang2 lelaki kat rumah ni balik dr surau,  paksu terus ambik langkah 1000  pecut ke dapur...anak2 tanya, kek tu dah diambik ke belum...ucu jawab orgnye on the way dah nak sampai lah tu...

Tetiba Pak su keluar dari dapur siap bawak kek sambil nyanyi hepi besday utk diri sendiri .....



anak2 jerit marah sebab mati2 diorang ingat kek tu utk orang..apalagi depa balun cukup2 lah kek oreo + coklat mousse tu....



Inilah kek yang paling tinggi ucu buat....4inci lebih ...
yg plan asal nk buat Pak Su surprise...last2 anak2 yg kena.....

Itu ajer lah kisah nak cover n3 yang dah berhari2 tak ber'up date...kih...kih..kih....


Okey...bai..bai...

Wassalam...


psst...
agak2 lah antara ucu n pak su sapa yg plg layak dapat award hasil dari shooting tadi.....minggu depan dah nk naik red carpet...AIM  (?????) kwang..kwang... 





12 ulasan:

JaSSNaNi berkata...

Assalamualaikum ucu..
dah lunch blom? makan apa lunch tadi gamaknye.. nani baru lepas je.. bawa bekal je ni.. malas nak kuar ofis.. x larat mak peguin nak jalan pun.. :P
ucu.. sama ler ngan nani.. kalau tengah2 bulan nak cekau buat party makan2 ape ye.. bagi kek je la.. tak pun wish je.. asben nani lahir 19hb.. nani plak 13hb.. anak sorang 10, sorang 20, sorang 7hb.. yg 7hb tu ok ler.. tapi to be fair semua buat kek je.. lain2 party tak de la.. :D just nak ingat mengingati je kan.. :) yg penting niat kita.. nak bagi hepi.. kan lebih afdal..

mama sara nur berkata...

assalam ucu
he he gelak dulu ye Ucu he he gelagat asben Ucu dpt dibayangkan, camtulah hapening kan kan suasana jadi meriah dan ceria
kalu sy pun balun kek tu Ucu ishhh sedap benor nengoknya ni
oopps hapy belated besday lah ye, untung dpt bini pandai deco kek jimat belanja pak Ucu ha ha

Hafizah Mohamad berkata...

salam ucu...wah bukan main lagi yer kek tu...mmg boleh dpt anugerah pelakon terhebat ni...ha ha ha...sedap kek tu...hepi besday gak buat pak su...

***ucu...fiza ni berniaga kecil2an ja...depan umah mentua kat bayan lepas...dulu keja pastu bila anak yg 2 ni lahir n x de org nak jaga terus fiza berhenti...sampai anak dah masuk 4 thn...pastu mula kerja balik...tp masa nak p keja tu anak punyalah nanges...sedih sgt bila dia nanges camtu...bila tyme balik pulak siap tunggu depan umah lagi...jd sempat keja sethn ja...pastu berenti jga anak...bila anak yg sulung ni dah pandai balik citer selalu adik kena marah ngan pengasuh mulalah hati fiza jd x sedap....last sekali minta izin husband nak berenti keja....jaga anak sendiri...pastu meniaga kecil2an....seronok sgt bila berniaga ni...hari blh pegang duit...he he he...fiza cuma jual ayam grg cam KFC tu...pastu kuih2 sikit...sori ucu panjang lebo lak membebel kat umah ucu ni...he he he

♥MAMASYAZA♥ berkata...

wow ucu cantiknye ucu hias kek tu. mesti happy sesgt pak ucu. terliur sy tgk

Acik Erna berkata...

assalam ucu..tak boleh tahan tengok coklat yang melelh2 tu

Qasey Honey berkata...

slm kak Ucu...happy besday buat Pak Ucu tu yer...kemain hppy lg dia..hehe
mesti la xcited..wife wtkn kek yg xclusive gitu..dah la cntik..sedap pulak tu...

kak xde resepi ker...tringin nk mkn la kek tu...hukhuk...plzz

Naz / Nadz COSK berkata...

Assallamualaikum Ucu..

Wah romantik juga Ucu dgn pak su ni kan.. hihihii...Tinggi betul kek tu.. Kek choc indulgent ke tu Ucu? Kalau kek ni, Naz lom pernah buat lagi... Bila lah nak cuba ni...

Selamat hari lahir buat pasangan Ucu ye. Semoga panjang usia dan hidup ucu sekeluarga bahagia dalam keberkatan Illahi..

Masya berkata...

assalamualaikum...
lama x singgah sini.. motiff tak tahan air liur tgk kek² yg terhidang huhuhuhuhuhu .....

suprise tu.. x menahan gelak sy dibuatnya .... kalau x bg tau kek org mesti dah berebut nak makan kan..

Mas Sani berkata...

lambat masuk dapur ucu la...
kih..kih..kih...gelak kita baca.. supprise org lain tp lain pula jadinya ye hihihihi... fuyyoooo best tuuuu kek tinggiiiii...puas makan!

Putri berkata...

sweet la ucu n hubby ni..huhuhu
semoga bahagia berkekalan till hujung nyawa

Amie berkata...

He he he heh... bila baca entri Ucu ni terasalah kebahagiaan seisi keluarga Ucu ye... Buat Pak Usu, sampaikan salam happy belated birthday untuknya ye Ucu... kelakarlah!

zaxx berkata...

wa sweet sgt..:) hepi besday pak usu..:)

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...