Pages

Selasa, 20 November 2012

Kek Barbie Doll..HBD adik Azreen



Assalamualaikum wbt.............

Masa kecik2 selalu berangan nak patung....paling ucu suka patung yg kat kedai  gambar cina  yg siap dipakaikan gaun ala2  puteri ....
Bila arwah abah bawak pegi pekan Sekinchan,  kalau lalu depan kedai gambar tu sah2 sampai terpusing lah leher ni asyik pandang patung tu sampailah tak nampak langsung kedai tu.
Rasanya masa tu umur ucu dlm 5,6thn kot (dlm thn 1979 - 1980 an lah)


Batak sesangatlah masa tu. Bila balik jer rumah selalu cakap kt arwah minta belikan patung tu...arwah memang manjakan sangat anak bongsu dia ni...dia pun layan jer lah. Maksud layan tu bukan lah arwah berhabis duit belikan benda alah tu, hilang akal ke beli benda tu dah lah sah2 patung,  lagi pun kami bukannye orang senang, lebih baik beli beras. 


Jadi cara dia layan..setiap kali pegi sekinchan  dia akan lalu depan kedai tu.... ucu yg duduk kt belakang motor ni alwajiblah sengeh sorang2 sambil berangan .....SATU HARI NANTI AKU MESTI DAPATKAN JUGAK PATUNG TU....ada ke logik punya angan2....hahahahaha



Bila dah kahwin, dikurniakan Allah SWT seorang puteri, Nur Anis. Jadi masa dia kecik2 tu sempat lah jugak belikan barbie doll tapi rupenya dia ni bukan jenis yg suka main barbie, sekejap jer dah jemu, akhirnye drpd disimpan lebih baik bagi kat anak2 jiran. Jangan kan barbie doll...teddy bear pun dia kureng minat..biasanya ucu jer yang lelebih belikan menan  utk dia. 



Dan akhirnya  angan2 budak yg naik motor sampai terpusing leher ni  menjadi kenyataan, bukanlah dapat patung besar gedabak tu cukuplah sekadar kek barbie doll hasil tangan ucu yang diizinkan oleh ALLAH SWT.....Alhamdullilah... 
Puas hati sangat2 dapat merealisasikan impian adik Azreen  walaupun dlm masa yang sama ucu kena siapkan kek2 kahwin yg bertingkat2 (utk anak buah n jiran sebelah). 


yang pakai baju pink tu le Azreen...sangat comel..

Terima kasih banyak2 Pn Anita n En Amin sebab sudi minta ucu buatkan kek 3D. 
Siap bagitau, 3 hari baru kek ni licin sebab terlalu sayang nk korbankan barbie ni.....

  


 Sori le panjang benor cerita hari ni....
 Insyaallah Ahad ni ucu kena siapkan satu lagi cake barbie doll ....tungguuuuu....

Wassalam....









7 ulasan:

JaSSNaNi berkata...

Assalamualaikum ucu..
alahaiii.. bila ucu citer bab anak patung ni.. sejak kecil lagi nani tak penah dapat sekor anak patung pun tau.. huhuhuhu.. sedeyyy non.. tapi nak wat camne.. mak/abah selalu ajar berjimat... beli beras.. benda makan.. lagi afdol.. kan kan.. betul ckp mak/abah.. bila dah beranak hari tu.. 1st anak nani perempuan.. haiiishhh.. that time mula la belikan anak nani patung barbie.. so mak ngan anak main skali.. kah kah kah.. Sila gelak kat nani.. siap nani jahitkan baju anak patung tu lagi.. wat banyak2 koleksi.. dah umur 25 time tu tau.. hahahahahaha.. adoyaii.. tapi bila anak dah besor.. anak laki dah ada 2.. tak de lagi mak berperangai budak ni.. no more main anak patung keyy!!.. ucu nak tau.. anak no.3 nani.. 5 tahun si haikal tu.. suka sangat soft toy.. nak tido 4 ekor dia bawa tido ngan dia.. hehehe muka ganas.. dlm hati ada taman gitu..

rahel berkata...

Tantik naaa..kek barbie dolll

mama sara nur berkata...

assalam Ucu
tahniah jg wat anak ucu ye, sama ye anak2 kita tu...

oppss cantiknya kek barbie, ank dara bungsu ni dah request besday dia bln 1 nak barbie he he walaupun dah bersepah barbie tu, gayanya kenalah try wat kek barbie yg cun ni
kalu pasal nak patung dulu2 kan ada nostalgia he he sy ada adik lelaki yg takut sgt dgn patung nk main kena sorok2 pastu kalu x kena buang je lah ha ha dikatanya hantuuu kuanggg2

♥MAMASYAZA♥ berkata...

siratu dulu pun penah minta belikan kek camni birthday dia. bila dah beli, dia tak bagi sedara mara makan le pulak. syg katanya...hehehehe

Acik Erna berkata...

assalam ucu..cantiknya kek yang ucu buat..mesti teruja birthday girl

Mieza berkata...

cantiknya barbie doll ucu!

kasihredha berkata...

cantiknya ucu
zaman akak kecik2 dulu tak de macam ni...beruntung budak2 skrg ni kan

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...