Pages

Khamis, 18 April 2013

Happy Birthday Anak Ibu....


Assalamualaikum wbt....


Hari ni 18hb maka bertambahlah umur anak dara ucu, menjadi 13th (terlalu dara sunti lagi ni...).

Semalam dia call ucu dari asrama ;

Anis  : cakap pelan2..suara ibu kuat...(pesanan keramat dia bila 
            setiap kali dia call....mentang2lah suara mak dia ni suara    
            buluh perindu....hahaha)

Anis  : bu..esok hari ape n berapa hari bulan..? (dia selalu kalau nk 
           cakap mesti kelam kabut..sampai salam pun selalu lupa nak 
           ucap)

ibu   : kenapa ? kakak nak ape...(saje tanya..biar dia sakit hati)

Anis : ala tak kan dah lupe....cer teka, esok brp hb..hari aper.. 
           (sambil sengeh2 n gelak2..)

ibu  : hari khamis..kakak nk ape sebenarnye, cepat ckp ibu nanti 
         duit syiling tu habis (anis guna public phone) 

Anis  : ala ibu ni... tak kan dah lupe kot...

Ibu   :  oooo esok birthday kakak yer..." happy birthday to u" 
           (sambil nyanyi2kan adalah 2,3 org yg pandang2  maklumlah 
            kat pasar malam, tapi buat muka poyo jer)

Anis  : dah..dah..dah... suara ibu sumbang mambang....

Ibu  : tahun ni tak de kek n hadiah tau sbb kakak lahir tengah 
         bulan...
          (jawapan separuh ikhlas seorg ibu...)

Dah lah yer, nanti kalau ucu taip apa yg ucu sembangkan kat dia bosan lah pulak kan.. 


TAPI yang sebenarnya ucu dah pun courier guna nationwide express birthday card n coklat cadburry (kegemaran dia) semalam (17/4/12).

mana boleh lupa tarikh anak lahir bila...bukannye ramai pun anak (4org je). 
Nak2 lagi anis ni ler satu2 nye anak pompuan ucu, saje nak bagi dia terkujat beruang hari ni tu pasal berlakon mcm org lupe ingatan sekejap semalam tu.....


Dan kek2 birthday  kt bawah ni utk customer ucu ler ..




disebabkan order last minute jadi deko pun simple2 jer.. tahun seblum ni pun birthday cake Muhd Amsyar ucu yg buat.
Thanks Diana...




Tema  upin ipin order dari Pn Roha (Sg.Kapar Indah)..terima kasih byk2 Pn Roha. 

Kek oreo yg kt bawah ni utk makan2 katanye...sepupu pak su yg order (Ina, Kelana Jaya)





Sekian dahulu, ucu undur diri disudahi dgn ucapan... Wassalam (ayat surat menyurat ni..)










6 ulasan:

Masya berkata...

kek yg akhir tu bikin terasa² mahu dimakan..

MulutPayau berkata...

Betulkan Ucu...seorang ibu mana boleh lupa ari lahir anak...
Selamat hari lahir utk Anis...semoga menjadi anak yg cemerlang dunia dan akhirat...

Amie berkata...

Selamat ulang tahun buat si dara sunti... alahai Ucu, kena dipingit tu anak daranya! Ni nanti mak yang kaya raya dengan anak teruna ni nak datang meminang dari seberang laut cina selatan he he he ehhh.

zana fahmi berkata...

Ucu..takde ke kek sempena PRU13 ni? kakpb balik mengundi, boleh la jumpa ek? hemm...entah ler ucu tu, nyibok je manjang.

Mizz Aiza berkata...

happy belated birthday untuk anak dara ucu, semoga jadi anak yang solehah.. kasih seorang ibu begitu besar.. aiza suka kek oreo tu, terliur pula rasanya.. hehe.. :D

Oh Rojak berkata...

sedapnya..

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...