Pages

Jumaat, 13 Julai 2012

Al Fatihah....



Assalamualaikum wbt....

Tak sedar dah tengahari rupenya...ucu doakan kawan2 semua sihat2 dan sentiasa didalam lindungan Allah SWT..
Ucu mohon maaf sebab sejak akhir2 ni rasa macam suam2 kuku lah pulak (artis ke aku niiiii..???) nak keluarkan produk (n3) dan  menghampakan kawan2 yang sudi bertandang ke dapur ucu dgn hidangan yg sama jer....

Pada mulanya kehilangan sementara ni  memang dirancang dan dicanang...kalau tak caya boleh tekan sini...sibuk la kekonon tu...

Tetapi ketetapan Illahi telah mengatasi segalanya.....ucu sekeluarga dan keluarga yang lain2 telah dikejutkan  dengan panggilan telephone mengatakan abang Pak Su telah  kembali ke Rahmatullah iaitu petang Isnin jam 4.00 bersamaan 21 Syaaban 1433 (9/7/12)

Arwah ( BADRI BIN HAJI SUKIR ) bersama sebahagian keluarga -gambar terakhir masa raya tahun lepas

Semoga Allahyarham berada di kalangan orang2 yang beriman...Al Fatihah  
Dan kita sesungguhnya pasti akan mengikuti arwah jua kerana sesungguhnya mati itu pasti....

Rasanye minggu depan baru ucu aktif balik nak mengentry....sebab hujung minggu ni ucu nak launching kedai dobi...ucu tengah cari staf ni... sapa2 yg free tu bolehlah datang tak perlu interview pun...

Syarat2 kelayakan..

1.pandai membaca n mengeja (BI n BM)
2.pandai gunakan washing machine 
3.pandai guna iron
4.pandai lipat kain
5.Tak perlu susun kain dalam almari (ucu boleh buat sendiri)
6.Mesti ikhlas/jujur dan  berdedikasi...

Ganjaran yg anda akan terima...

1. Makan minum free
2.Duit minyak pergi balik ditanggung
3. gaji tak da....(jgn marah2 ye...sila baca syarat ke 6)

Lokasi...
Loundry tu hanya ada kat Jln  Belimbing jer...tempat lain tak dakkkkk....
cepat2....sapa cepat layanan first class ucu berikan....
sapa2 yg berminat boleh PM Ucu sekarang jugakkkk....

(angin meraban dah meresap kt badan puan tanah gedaung)
 suke sangat dapat gelaran "Puan Tanah Gedaung" dari k.zana (blog surirumah) kalau boleh nak bagi pingat PJK tau dgn gelaran ituuuuu
 dan k.Amie sebab sudi calling2...
sayang akak2 semua.....nasibaik jauh..kalau dekat  mesti ucu dah  peluk ketat2 sampai tercungap2...hihihi
kawan2 yang lain pun ucu  sayang dan rindu juga...muah...muah...

okey bai..bai...

Wassalam...



19 ulasan:

Norzie hany berkata...

Al Fatihah utk arwah...semoga rohnya dicucuri rahmat.

misshannajr berkata...

takziah utk kehilangan ahli kelaurga ucu dan tahniah utk laundry yg nak launch tu :)

Acik Erna berkata...

alfatihah untuk arwah..
bulan puasa ni lagi sibuk ye ucu..lagi jarang buat n3 nanti..

liemaopurut a.k.a ana berkata...

takziah ucu..

rindu dan tak sabar nak tunggu next entry ucu plus mrapu meraban ucu ekekeke

Bicara Kak Noor berkata...

Al Faatihah semoga rohnya dicucuri rahmat amin ya rabbal a'lamin..
rezeki Ucu bertambah lgi dengan launching laundry nnt,nampaknya Ucu serba serbi boleh buat kalau dekat nak jugak lipat kain tu Ucu heeee

mama sara nur berkata...

Al Fatihah
semoga ditempatkan dikalangan org2 beriman...amin
diam2 ucu berisi la, tahniah ye

Cendana Kasih berkata...

al fatihah...

akak, dapat makan kek sedap2 tak masa keje kat kedai dobi tu? hehehe...kalo hari2 dapat makan kek sedap, takde gaji pun takpe...hehe

miloais milo berkata...

Al-Fatihah...

ucu - iols buat part time kat laundary tu bleh???
ekekekeke

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Ucu.Atie pon dah lama xsinggah kat sini.
Al-fatihah tuk Arwah
Tahniah Ucu....dah bukak kedai dobi lak.biz macam2 nih..klu dekat atie pon nk intebiu gak :D

Mamasya berkata...

Al fatihah.moga roh arwah dicucuri rahmat.
tahniah buat ucu buka kedai dobi...moga semuanya berjalan lancar..

aJa berkata...

al-fatihah

amik aja je lah ucu...aja rajin basuh tapi malas nak lipat...haha

bab dedikasi tu aja bolehlah...haha

kasihredha berkata...

salam takziah...semoga rohnya dicucuri rahmat.

Ucu buka dobi? tp jauh le ucu

~~zana@pb~~ berkata...

Alfatihah utk arwah pak sedara ucu.

Rupanya buka kedai dobi skrg ni? ecehceh...tengah lipat kain la tu? rasanya puan tanah yg kat sabah ni perlukan ucu, ada 2 bakul besar menanti. tiket tambang murah kakpb selit kat kargo, ucu dok je diam2 tau.

Nuwairani Ismail berkata...

alfatihah buat arwah...

hamboi2 ucu....kalo diberi gaji, mau jugak nani apply. huhuh

Amie berkata...

Al-Fatihah. Takziah buat keluarga allahyarham.

MulutPayau berkata...

Al-Fatihah utk arwah.....

teratai berkata...

Al-fatihah utk arwah...

oh,oh...sini pun perlu pembantu utk cuci baju..

QasehnyaRania berkata...

alfatihah buat arwah..
dan salam takziah buat ucu sekeluarga.
su pon baru kehilangan arwah adik juga ;(
masih lagi terasa kehilangan arwah

Masya berkata...

al-fatihah moga rohnya dicucuri rahmat...

Pilihan Ucubakery

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...