Assalamualaikum wbt........
Hari rabu ayat sikit gambar banyak .....
Pada penggemar yg sewaktu dengan biji nangka, hari ni retak seribu dinar pulak ucu tayang...
perkataan "dinar" ni saje2 bubuh, nak bagi ayat mahal lah kekonon...
tapi memang mahal lah jugak harganya kalau nk dibandingkan dengan harga lala..
saiz dia besar sikit dari biji nangka....
Masih lagi gunakan resepi yang sama link, tapi kali ni ucu buat kering sikit, makan cicah sambal belacan + sos cili, memang sedapppp....kalau tak caya cubalah...
Okey sekian dulu...
Wassalam...
8 ulasan:
assalamualaikum..
1000 dinar lak ye... hmmmm semuanya festime dengar... biasa nani kenal retak seribu and lala.. hmm lepas tu remis tu... tu je la.. ni nama samaran ke nama dlm ic? hehehe bila ucu kata sedap cicah sos cili, teringat time2 nak puasa ni kan.. dulu waktu nani tinggal kat kg.. bila bulan puasa je.. tumbuh ler gerai2 kerang bakar tepi2 jalan.. (rumah dekat ngan laut) memang menjadi resam kat sana bila bulan puasa..
assalam ucu..masa baca tajuk..belum tengok gambar..memang acik ingatkan betul2 biji nangka tu..terfikir pulak..rajinnya ucu kumpul biji nangka untuk digoreng..
kali ni 1000 dinar pulak..acik tak tau pulak ada nama2 lain
yang ni pon tak pernah makan dan jumpa..pestima gak dengar ni..kalo anak zee yang no.2,mmg suka sangat jenis yang bercengkerang ni..
nak try gi kuala selangor la nanti..semata nak cari ni..hihi..lagi satu yang paling nak try ialah mentarang..
biasa jumpa dkt kedai makan, halus je isinya... yg ni boleh tahan besar jugak, puas makan
salam kak..
bestnya kalau dapat makan ni..apalagi kalau ngam dengan cicahannya..
alahai bila nak belanja kak noor makan yg berdinar2 ni teringin lah
Bila ucu dok tyang segala biji nangka, retak seribu semua tu rasa nak balik kampung pulak.... nak cari juga mentarang ke, belangkas ke hihihiii...
Sedapnya Ucu..kalau jumpa kat pasar memang tak miss beli...
Catat Ulasan